Potmaat: 19 cmHoogte: ± 70 cmStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglichtDiervriendelijk: Licht giftigWaterbehoefte: Veel

Schefflera Arboricola Nora Vingersboom

Schefflera Nora

Schefflera Arboricola Nora Vingersboom

 25,95

De Schefflera arboricola nora een groene kamerplant die erg makkelijk is in de verzorging is. Deze plant staat vooral bekend om de bladeren die op de vorm van een hand lijken. Vandaar…

Lees verder...

 25,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Schefflera arboricola nora een groene kamerplant die erg makkelijk is in de verzorging is. Deze plant staat vooral bekend om de bladeren die op de vorm van een hand lijken. Vandaar zijn Nederlandse bijnaam: vingerplant! In het wild kom je de Schefflera vooral tegen in Australië en Nieuw-Zeeland, maar inmiddels zie je de kamerplant ook veel in woonkamers staan! Van nature maken ze een stevige stam aan, of gebruiken ze andere bomen om op te klimmen. Er zijn zo’n 150 verschillende soorten, variërend van lianen, bomen en struiken.

In het buitenland wordt deze kamerplant ook wel umbrella tree, oftewel parapluplant genoemd. Dit komt natuurlijk vanwege zijn bijzondere uiterlijk! Behalve verschillende namen voor deze plant, zit er ook een mooie betekenis achter de bijzondere bladeren. De bladeren (vingers) houden positieve energie vast en zorgen dat de eigenaar een welvarende toekomst krijgt. Ook leuk als cadeau te geven dus!

Let op! – Het sap van de Schefflera kan irriterend zijn voor de huid, maar is niet giftig bij inname.
Lichtbehoefte – De Schefflera kan best een aantal uur per dag direct zonlicht verdragen, zolang hij de tijd krijgt hieraan te wennen. Verder tolereert deze kamerplant ook een plekje met wat schaduw!
Water geven – In de zomer moet de bodem licht vochtig blijven, maar in de winter mag deze best opdrogen tussen gietbeurten in.

 

Lees alles over Schefflera verzorging!

Extra informatie

Potmaat

19 cm

Hoogte

± 70 cm

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht

Diervriendelijk

Licht giftig

Waterbehoefte

Veel