Potmaat: 10 cmHoogte: ± 10 cmStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglicht

Solanum Evolvulifolium

Solanum Evolvulifolium

Solanum Evolvulifolium

 18,95

De Solanum Evolvulifolium is een bijzondere kamerplant. Zijn blaadjes hebben olijfgroene en koperkleurige tinten, met gele nerven die haast licht lijken te geven. Doordat de blaadjes vrij klein zijn, is deze tropische plant ideaal voor terrariums en vivariums.

Lees verder...

 18,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Solanum Evolvulifolium is een bijzondere kamerplant om te zien. Zijn blaadjes hebben olijfgroene en koperkleurige tinten, met gele nerven die haast licht lijken te geven. Als je goed kijkt, zul je zien dat de blaadjes minuscule haartjes hebben. Onder normale omstandigheden kunnen de volwassen blaadjes tot wel 7 centimeter groot worden. In kleine terraria blijven de blaadjes vrij smal; maximaal 3 cm.

De Solanum van oorsprong uit rotsachtige omgevingen in Midden- en Zuid-Amerika. Je komt de plant vooral veel in het tropische regenwoud van Ecuador tegen. Van nature is deze plant een kruip- en hangplant. Zonder ondergrond zal de plant gaan hangen, en in een terrarium zal de plant over de grond kruipen. Aan jou de keuze! Deze bijzondere plant is van alle markten thuis. Ook handig: hoewel veel tropische planten gevoelig zijn voor temperatuurwisselingen, kan de Solanum Evolvulifolium goed tegen wat koudere temperaturen.

 

Let op! – Deze plant heeft een hoge luchtvochtigheid (minimaal 60%) nodig. We raden daarom aan om de Solanum in een afgesloten terrarium, onder een stolp of op een vochtige plek zoals de badkamer te zetten.

Lichtbehoefte – De Solanum groeit van origine in onder het bladerdek van andere planten, waardoor hij het liefst op een plek met veel indirect licht of in de halfschaduw staat.

Water geven – Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. Dit doe je door de plant regelmatig kleine beetjes water te geven.

 

Lees meer over kamerplanten verzorging.

Extra informatie

Potmaat

10 cm

Hoogte

± 10 cm

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht