Potmaat: 30 cmHoogte: ± 180 cmStandplaats: Normaal daglicht, Volle zonDiervriendelijk: Licht giftigWaterbehoefte: Veel

Strelitzia Augusta Paradijsvogelplant

Strelitizia Augusta

Strelitzia Augusta Paradijsvogelplant

 99,95

De Strelitzia Augusta van 180 cm hoog is geen plant voor mensen die houden van een bijna neppe, perfecte groene plant. Deze kamerplant komt rechtstreeks uit de tropen op Tenerife.

Lees verder...

 99,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Levering binnen 1-5 werkdagen

Beschrijving

Let op: voor dit product geldt een levertijd van 1-5 dagen. Er geldt een kleine toeslag voor verzending van extra grote planten naar België. 

Deze Strelitzia Augusta is 180 cm hoog en komt rechtstreeks uit de tropen op Tenerife. De plant staat bekend om zijn grote, groene bladeren en karakteristieke scheuren. Dit unieke karakter geeft de deze grote Strelitzia zijn charme! De Strelitzia staat symbool voor onsterfelijkheid en vrijheid. Als je geluk hebt kan deze kamerplant prachtige bloemen produceren maar dat zien we maar zelden gebeuren in de woonkamer. Maar niet getreurd, de donkergroene bladeren geven al plezier genoeg! In de natuur en kwekerij zal het vaker voorkomen dat de oudere exemplaren bloemen geven. In onze woonkamers blijft het een groene kamerplant.

Let op – De paradijsvogelplant kan met wat oneffenheden aankomen, dit hoort bij de plant.
Lichtbehoefte –Zet de Strelitzia op een zo licht mogelijke plek, maar kijk uit met direct zonlicht. Wanneer je de plant voor een raam op het zuiden wilt zetten, raden we aan om hem hier geleidelijk aan te laten wennen. Dit doe je door de Paradijsvogelplant steeds dichter bij het raam te plaatsen.
Water geven –De Strelitzia Augusta is een grote kamerplant en heeft dus ook veel water nodig, vooral tijdens de zomermaanden. Geef de Strelitzia Augusta bij een waterbeurt zo veel water dat de grond na ongeveer één week helemaal droog is. Tast dit in het begin even af: controleer de potgrond regelmatig na het water geven. Voel je na 3 dagen dat de grond alweer droog is, geef dan zo nodig meer water om de kamerplant gezond te houden. In de wintermaanden kan de grond iets opdrogen zijn voor je weer water geeft. We raden aan om de Strelitzia Augusta één keer per week te besproeien. Dit helpt de plant gezond te houden, verwijdert het stof van de bladeren en het werkt preventief tegen ongedierte.

Het is mogelijk dat er scheuren in de bladeren van de Strelitzia zitten. Dit is moeilijk te voorkomen doordat er veel nerven in het blad zitten. De grote bladeren wegen ook meer en het is heel natuurlijk dat de bladeren scheuren. Het geeft je plant een unieke en robuuste uitstraling.

We kunnen niet garanderen dat de manden Vic en Jack waterdicht zijn.

Hoe wordt mijn Strelitzia Augusta verzonden?

Deze tropische kamerplant wordt verzonden in een kweekpot. Alle extra grote kamerplanten worden verzonden in speciale verzenddozen. Deze zorgen ervoor dat jouw planten niet om kunnen vallen tijdens het transport. Zo beschadigen ze niet en worden ze in goede conditie bij jou thuis geleverd.

Houd er rekening mee dat de hoogte van de plant 10% kan afwijken (hoger of lager) dan de hoogte (inclusief pot) die is aangegeven in de productomschrijving. Deze plant heeft van nature scheuren en bruine stukken in het blad.

Extra informatie

Potmaat

30 cm

Hoogte

± 180 cm

Standplaats

Normaal daglicht, Volle zon

Diervriendelijk

Licht giftig

Waterbehoefte

Veel