Potmaat: 30 cmHoogte: ± 150 cmStandplaats: Normaal daglicht, Volle zonDiervriendelijk: Licht giftigWaterbehoefte: Veel

Strelitzia Reginae Paradijsvogelplant

Grote Strelitzia Reginae

Strelitzia Reginae Paradijsvogelplant

 159,95

De Strelitzia reginae (paradijsvogelplant) is een groene kamerplant die van oorsprong uit Zuid-Afrika komt. Door de mooie vormen komt deze paradijsvogelplant in elke interieur goed tot zijn recht.

Lees verder...

 159,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Levering binnen 1-5 werkdagen

Beschrijving

Let op: voor dit product geldt een levertijd van 1-5 dagen. Er geldt een kleine toeslag voor verzending van extra grote planten naar België. 

De Strelitzia reginae (paradijsvogelplant) is een groene kamerplant die oorspronkelijk uit Zuid-Afrika komt. Door de mooie vormen komt deze paradijsvogelplant in elke interieur goed tot zijn recht. Deze grote kamerplant creëert een tropische sfeer aan iedere ruimte.. De Strelitzia Reginae behoort tot de bananenplant familie (Musaceae). Ze zijn nauw verbonden met elkaar maar er zijn genoeg verschillen. Het grootse verschil qua plant zijn toch wel de bladeren. De bladeren van de Strelitzia Reginae zijn namelijk dik en sterk, ze zijn bijna niet kapot te krijgen. De bladeren van een bananenplant zijn daarentegen erg teer.

De Strelitzia staat symbool voor onsterfelijkheid en vrijheid. Als je geluk hebt kan deze kamerplant prachtige bloemen produceren maar dat zien we maar zelden gebeuren in de woonkamer. Maar niet getreurd, de donkergroene bladeren geven al plezier genoeg!

Let op – De paradijsvogelplant kan met wat oneffenheden aankomen, dit hoort bij de plant! De bladeren zullen mogelijk scheuren of er kunnen al scheuren in zitten. Dit in niet te voorkomen doordat de bladeren erg groot zijn. Dit geeft de plant een robuuste uitstraling. De Strelitzia Reginae staat bekend om zijn geweldig mooie oranje met blauw gekleurde bloemen, echter zal niet elke Strelitzia Reginae tot bloei komen. Allereerst zal de groene kamerplant vier tot vijf jaar oud moeten zijn voordat de plant in bloei kan komen te staan. Een juiste verzorging zal de kans op bloei vergroten.
Lichtbehoefte –Zet de Strelitzia op een zo licht mogelijke plek, maar kijk uit met direct zonlicht. Wanneer je de plant voor een raam op het zuiden wilt zetten, raden we aan om hem hier geleidelijk aan te laten wennen. Dit doe je door de Paradijsvogelplant steeds dichter bij het raam te plaatsen.
Water geven –De Strelitzia Reginae is een grote kamerplant en heeft dus ook veel water nodig, vooral tijdens de zomermaanden. Geef de Strelitzia Reginae bij een waterbeurt zo veel water dat de grond na ongeveer één week helemaal droog is. Tast dit in het begin even af: controleer de potgrond regelmatig na het water geven. Voel je na 3 dagen dat de grond alweer droog is, geef dan zo nodig meer water om de kamerplant gezond te houden. In de wintermaanden kan de grond iets opdrogen zijn voor je weer water geeft. We raden aan om de Strelitzia Reginae één keer per week te besproeien. Dit helpt de plant gezond te houden, verwijdert het stof van de bladeren en het werkt preventief tegen ongedierte.

 

Hoe wordt mijn Strelitzia Reginae verzonden?

Deze tropische kamerplant wordt verzonden in een kwekerspot. Alle extra grote kamerplanten worden verzonden in speciale verzenddozen. Deze zorgen ervoor dat jouw planten niet om kunnen vallen tijdens het transport. Zo beschadigen ze niet en worden ze in goede conditie bij jou thuis geleverd.

Houd er rekening mee dat de hoogte van de plant 10% kan afwijken (hoger of lager) dan de hoogte (inclusief pot) die is aangegeven in de productomschrijving.

Extra informatie

Potmaat

30 cm

Hoogte

± 150 cm

Standplaats

Normaal daglicht, Volle zon

Diervriendelijk

Licht giftig

Waterbehoefte

Veel