Potmaat: 12 cmHoogte: ± 25 cmStandplaats: Normaal daglicht

Syngonium Pixie Aronskelk

Buigbare klimpaal

Syngonium Pixie Aronskelk

 9,95

De Syngonium pixie is een tropische klimplant met vrolijk gekleurde bladeren. Deze bladeren zullen na verloop van tijd…

Lees verder...

 9,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Kan goed gecombineerd worden met:

Beschrijving

De Syngonium pixie is een tropische klimplant met vrolijk gekleurde bladeren. Deze bladeren zullen na verloop van tijd van vorm veranderen. De Syngonium pixie is een makkelijke, snelgroeiende klimplant. De jonge blaadjes van deze kamerplant zijn hartvormig, maar naarmate de Syngonium groeit zullen deze bladeren steeds meer pijlvormig worden. Het feit dat de bladeren veranderen is typisch onder Syngoniums; een echt familietrekje. Deze klimplant verschilt wel van zijn familieleden, vooral qua formaat. Waar de meeste Syngoniums vrij grote bladeren hebben, is de pixie wat subtieler.

Syngoniums komen van oorsprong uit tropische gebieden in Midden-Amerika, met name in Costa Rica. Het zijn echte klimmers, die met hun luchtwortels via bomen omhoog klimmen. Wanneer je de Syngonium pixie ontvangt is deze nog vrij compact, maar naarmate de plant groeit zal deze lange ranken en luchtwortels vormen.

Om goed te kunnen klimmen, heeft de Syngonium pixie wel wat ondersteuning nodig. Denk bijvoorbeeld aan klimplanten accessoires zoals een plantensteun of plantenpaal.

Let op!  –  Kleurt het blad geel? Dan heeft de klimplant teveel water gekregen. Controleer of er geen laag water onderin de pot staat en geef in het vervolg minder water.
Lichtbehoefte  –  Zet de Syngonium pixie op een lichte plaats, uit direct zonlicht.
Water geven  –  Houd de potgrond constant licht vochtig door de klimplant regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Besproei de Syngonium regelmatig, vooral als de verwarming aan staat.

Lees alles over kamerplanten verzorging.

Extra informatie

Potmaat

12 cm

Hoogte

± 25 cm

Standplaats

Normaal daglicht