Potmaat: 12 cmHoogte: ± 30 cmStandplaats: Normaal daglicht

Syngonium Podophyllum Pink Spot - Medium

Syngonium Podophyllum Pink spot

Syngonium Podophyllum Pink Spot - Medium

 17,95

De Syngonium Podophyllum Pink Spot is een opvallende bijzondere kamerplant. De bladeren zijn lichtroze of mintgroen met dieproze vlekken, vandaar de naam ‘Pink Spot’! Een prachtige plant voor de echte plantenverzamelaar.

Lees verder...

 17,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Levering binnen 1-3 werkdagen

Beschrijving

De Syngonium Podophyllum Pink Spot is een bijzondere plant. Hij lijkt erg op de Syngonium Neon, maar is net iets anders door de prachtige dieproze vlekken op de plant. Daardoor is elk nieuwe blad weer een verrassing! In het begint groeit de plant erg compact. Na een tijdje zal de plant in lengte groeien en kan hij als hang of klimplant gehouden worden.

Van origine komen Syngoniums voornamelijk voor in tropische regenwouden. De Syngonium is familie van de Aronskelk (zoals bijvoorbeeld de Alocasia) en bij sommige bladeren zie je de vormen goed terug komen. In het wild klimmen Syngoniums met behulp van andere planten en bomen naar het licht toe en worden de bladeren steeds groter. Na een tijd zul je de vorm van het blad zien veranderen van een driehoekig blad, naar een blad die bestaat uit drie delen.

Let op! – Het sap van de Syngonium Podophyllum Pink Spot die uit de bladeren of stengels komen kan irriterend zijn voor de huid. Bij inname kan deze plant ook licht giftig zijn, dus pas op met huisdieren en kinderen.

Lichtbehoefte – Syngoniums groeien ontzettend snel als ze op een goed plekje staan. Door de plant op een plek te zetten met veel indirect licht zorg je ervoor dat de bladeren hun mooie roze bladtekening behouden

Water geven – Syngoniums zijn een vochtige omgeving gewend, dus een lichtvochtige potgrond is ideaal voor deze plant. Daarnaast kun je de luchtvochtigheid verhogen door een schaaltje water en hydrokorrels onder de sierpot te plaatsen.

Lees alles over kamerplanten verzorging

Extra informatie

Potmaat

12 cm

Hoogte

± 30 cm

Standplaats

Normaal daglicht