Potmaat: 17 cmHoogte: ± 35 cmStandplaats: Normaal daglicht

Tradescantia Zebrina Purpusii Vaderplant

Tradescantia Zebrina

Tradescantia Zebrina Purpusii Vaderplant

 19,95

De Tradescantia zebrina (vaderplant) is een ideale hangplant. De gestreepte blaadjes met metallic-achtige glans maken deze kamerplant een echte blikvanger. Bovendien groeit de Tradescantia… Lees verder

Lees verder...

 19,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Tradescantia zebrina (vaderplant) is een ideale hangplant. De gestreepte blaadjes met metallic-achtige glans maken deze kamerplant een echte blikvanger. Bovendien groeit de Tradescantia bovengemiddeld snel én zuivert hij de lucht.

De Tradescantia zebrina komt van oorsprong uit Noord- en Zuid-Amerika en wordt ook wel Vaderplant genoemd. Zowel de officiële naam als de bijnaam van deze kamerplant kan worden teruggeleid naar de 17e eeuw. De Tradescantia is namelijk vernoemd naar John Tradescant senior, de tuinman van Karel I van Engeland. Zijn zoon, John junior, was een ontdekkingsreiziger en botanicus. Hij vernoemde de Tradescantia naar zijn vader.

De Tradescantia werd al gauw populair in Europa. In de tweede helft van de 17e eeuw vond je de Vaderplant in allerlei Europese hoven én huiskamers. Vooral dat laatste was iets nieuws; kamerplanten waren destijds helemaal niet gebruikelijk. De Tradescantia zebrina was een echte pionier. Doordat de plant zo makkelijk te vermeerderen bleek, werd dit een van de eerste kamerplanten die in gewone huiskamers stond!

 

Let op! – Besproei de Tradescantia zebrina met kalkvrij water. Zo voorkom je dat er witte vlekjes op de bladeren ontstaan. Je kunt hiervoor kraanwater gebruiken dat is gekookt en afgekoeld, of – nog beter – regenwater.
Lichtbehoefte – Zeer lichte plaats met indirect zonlicht
Water geven –  Houd de potgrond licht vochtig door de Tradescantia zebrina regelmatig een kleine hoeveelheid water te geven. Zorg voor een goede afwatering zodat er geen laagje water onder in de pot komt te staan.

 

Lees alles over kamerplanten verzorging.

Extra informatie

Potmaat

17 cm

Hoogte

± 35 cm

Standplaats

Normaal daglicht