Xanthosoma Monstrosum Variegata Mickey Mouse plant

De Xanthosoma Monstrosum Variegata is een bijzondere kamerplant die bekend staat om zijn opvallende vorm en kleuren. De groene hartvormige bladeren hebben een wit randje. Bijzonder!

Potmaat: 12 cmHoogte: ± 35 cmStandplaats: Normaal daglicht

35,95

Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €50,-

Klantbeoordeling: 8.7

Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Xanthosoma Monstrosum Variegata is een bijzondere plant die ook wel ‘Mickey Mouse plant’ of Xanthosoma Albomarginata wordt genoemd. De vorm van het blad wordt vergeleken met de vorm van Mickey Mouse’s hoofd, waaraan de plant zijn naam te danken heeft. Het blad is hartvormig met witte variëgatie (kleurverschil) aan de zijkanten van het blad.

Van origine komt de Xanthosoma Monstrosum Variegata uit Zuid-Amerika. In de jungle kan de plant wel 1,5 meter hoog worden, met bladeren met een doorsnede van 15 centimeter. De variëgatie begint eerst met gele kleuren en verandert geleidelijk naar een witte/crème kleur.

 

Let op! – Het sap van de Xanthosoma kan irriterend zijn voor de huid. Pas ook op met kleine kinderen of huisdieren, omdat deze plant bij inname licht giftig is.

Lichtbehoefte – De Xanthosoma geeft de voorkeur aan een lichte standplaats uit direct zonlicht, of een plekje in de halfschaduw.

Water geven – Houd de potgrond licht vochtig door de plant regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Vooral tijdens het groeiseizoen heeft de plant veel water nodig. In de winter mag je de potgrond gedeeltelijk op laten drogen voordat je weer water geeft. Zet de plant bovendien niet in de buurt van de verwarming, omdat de luchtvochtigheid hier te laag is en de bladeren bruine randen kunnen krijgen.

 

Lees meer over kamerplanten verzorging.

 

*Als de temperatuur onder de 5 graden ℃ daalt wordt deze plant van een gratis heatpack voorzien. Deze wordt automatisch aan je bestelling toegevoegd. De heatpack verwarmt je plant tot 40 uur lang, waardoor deze ook met koude temperaturen veilig wordt geleverd.

Extra informatie

Potmaat

12 cm

Hoogte

± 35 cm

Standplaats

Normaal daglicht