Potmaat: 12 cmHoogte: ± 25 cmStandplaats: Normaal daglicht

Alocasia Reginula Black Velvet Olifantsoor

alocasia black velvet

Alocasia Reginula Black Velvet Olifantsoor

 12,95

De Alocasia Black Velvet is een prachtige kamerplant met bijzondere bladeren: bijna-zwart, glanzend met zilverwitte nerven. Deze botanische schoonheid is daarom een populaire kamerplant!

Lees verder...

 12,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Alocasia Black Velvet is een prachtige kamerplant met bijzondere bladeren. Deze zijn bijna zwart met zilverwitte nerven. De kleine haartjes op het blad zorgen voor een glanzende fluweel-look! Deze tropische plant is een dwerg Alocasia en een echte musthave voor plantenliefhebbers.

Bij het verpotten van deze plant kun je leuke verassingen tegenkomen: knolletjes! Deze knolletjes zijn klein, rond en zitten vast aan de wortels. Bij een grootte van 1 cm kun je ze voorzichtig van de plant af halen. Duw ze vervolgens voorzichtig in vochtig spaghnum mos of aarde en zet ze op een lichte plek. Dan groeit er vanzelf een nieuw plantje uit!

 

Let op! – Besproei de Alocasia Black Velvet niet. Door de kleine haartjes drogen de bladeren minder snel op en kunnen deze gaan schimmelen! Het sap dat uit de bladeren of stengels komen kan irriterend zijn voor de huid. Bij inname kan deze plant ook licht giftig zijn, dus pas op met huisdieren en kinderen.
Lichtbehoefte – Een Alocasia heeft veel licht nodig om regelmatig nieuwe bladeren aan te maken. Een plekje direct voor een raam op het noorden of oosten is daarom ideaal voor de groei. Zorg wel dat de plant rustig went aan zijn nieuwe plekje en dat de plant niet te lang in direct licht staat.
Water geven – Houd de potgrond constant licht vochtig door de plant regelmatig kleine beetjes water te geven. Zorg ervoor dat er nooit een laagje water onderin de pot komt te staan.

 

Lees alles over Alocasia verzorging.

 

Extra informatie

Potmaat

12 cm

Hoogte

± 25 cm

Standplaats

Normaal daglicht