-7%
Potmaat: 9 cmHoogte: ± 20 cmStandplaats: Volle zon

Alocasia Cucullata Variegata Olifantsoor

Alocasia Cucullata Variegata

Alocasia Cucullata Variegata Olifantsoor

 38,95

Deze bijzondere plant heet de Alocasia Cucullata Variegata. Wat hem extra bijzonder maakt, is de hoeveelheid variëgatie. Dit blijft bij Alocasia’s meestal wat beperkt, maar bij deze soort springen de lichtgekleurde delen van het blad direct in het oog!

 

Lees verder...

 38,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Alocasia Cucullata Variegata is een bijzondere plant die je niet veel tegenkomt! Met zijn bonte bladeren (variëgatie) valt deze kamerplant extra op. Deze variëgatie is iets anders dan bij andere Alocasia’s; de kleuren kunnen namelijk variëren van wit, mintkleurig tot lichtgroen. De hartvormige bladeren maken deze plant helemaal af!

Oorspronkelijk komt de Alocasia uit de tropen van Zuidoost-Azië. Hier groeit de Alocasia in de schaduw van andere bomen en grote planten en de bladeren kunnen enorm worden. Zo groot, dat dieren de bladeren gebruiken om onder te schuilen bij harde regen.

 

Let op! – De Alocasia Cucullata Variegata kan ‘gutteren‘, een proces waarbij de plant waterdruppels afscheidt. Zet deze kamerplant daarom niet op een houten vloer.

Lichtbehoefte – De olifantsoor staat het liefst op een lichte plak met veel indirect zonlicht. Ook staat hij graag warm, maar pas op met een plek dicht bij de radiator.

Water geven – De Alocasia wil graag een vochtige bodem, maar absoluut niet met zijn wortels in een laag water staan. Geef dus regelmatig een kleine hoeveelheid water, in plaats van grote hoeveelheden in één keer. Daarnaast maak je deze plant erg gelukkig met een hogere luchtvochtigheid. Door een schaaltje water naast de planten te zetten zorg je ervoor dat je de luchtvochtigheid verhoogd.

 

Lees alles over Alocasia verzorging.

 

*De geleverde plant kan verschillen van de plant afgebeeld op de product foto’s, maar heeft vergelijkbare variëgatie.

**Als de temperatuur onder de 5 graden ℃ daalt wordt deze plant van een gratis heatpack voorzien. Deze wordt automatisch aan je bestelling toegevoegd. De heatpack verwarmt je plant tot 40 uur lang, waardoor deze ook met koude temperaturen veilig wordt geleverd.

Extra informatie

Potmaat

9 cm

Hoogte

± 20 cm

Standplaats

Volle zon