Potmaat: 13 cmHoogte: ± 25 cmStandplaats: Normaal daglicht

Alocasia Dragon Scale Olifantsoor

Alocasia Dragon Scale

Alocasia Dragon Scale Olifantsoor

 16,95

De Alocasia Dragon Scale is een speciale kamerplant vanwege de opvallende bladeren. Het pijlvormige blad lijkt op de huid of schubben van…

Lees verder...

 16,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Alocasia Dragon Scale is een speciale kamerplant vanwege de opvallende bladeren. Het pijlvormige blad lijkt op de huid of schubben van een draak. Bijzonder! De groen/zilveren kleur in combinatie met de structuur van het blad lijkt net op de huid van een draak. Daarom staat de Alocasia Baginda beter bekend als ‘Dragon Scale’.  Dat maakt deze stijlvolle plant een echte blikvanger!

Alocasia’s komen oorspronkelijk uit Azië, voornamelijk op Borneo. Hier groeien ze onder het bladerdek van andere grote planten. Er bestaan wel 79 verschillende soorten Alocasia’s, waar sommige wel 4 meter kunnen worden. De Alocasia Dragon Scale is een jewel Alocasia, wat betekend dat de plant vrij klein blijft. Mocht je de plant verpotten, dan is de kans groot dat je knollen tegenkomt. Deze groeien aan de onderkant van de stam. Je kan de knolletjes eraf halen als ze ongeveer 1 centimeter zijn. Op deze manier kan je de Alocasia makkelijk vermeerderen!

Let op! – Alocasia’s hebben graag een hogere luchtvochtigheid, vanwege hun tropische oorsprong. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid boven de 50% is. Dit kun je creëren door een schaaltje met water onder de pot van de plant te zetten.
Lichtbehoefte – Zet de olifantsoor op een plek met veel indirect licht. Dit zorgt ervoor dat de plant sneller groeit en grote bladeren maakt. Bij te weinig licht gaan de bladeren hangen.
Water geven – Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. Deze plant kun je beter meerdere keren een beetje water geven, in plaats van één keer heel veel.

 

Lees alles over Alocasia verzorging.

Extra informatie

Potmaat

13 cm

Hoogte

± 25 cm

Standplaats

Normaal daglicht