Potmaat: 14 cmHoogte: ± 50 cmStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglichtDiervriendelijk: GiftigWaterbehoefte: Gemiddeld

Alocasia Jacklyn Olifantsoor

Alocasia Jacklyn

Alocasia Jacklyn Olifantsoor

 29,95

De Alocasia Jacklyn is een zeldzame kamerplant met een opvallend uiterlijk. De bladeren zijn namelijk harig met een diep ingesneden vorm en roze stengels. Hét juweeltje van je plantencollectie!

Lees verder...

 29,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Alocasia Jacklyn is een bijzondere kamerplant die ontzettend populair is. Deze plant was lang niet beschikbaar voor plantenliefhebbers in Nederland, maar inmiddels komt hier (een klein beetje) verandering in. De Alocasia Jacklyn heeft groene, pijlvormige bladeren met diepe inkepingen. Op het blad zitten kleine harde haartjes, die deze plant extra bijzonder maken! De stelen zijn licht roze, vergelijkbaar met een Alocasia Zebrina.

De Alocasia Jacklyn komt van oorsprong uit Sulawesi, maar is inmiddels ook te vinden in andere delen van Indonesië. In het tropische regenwoud groeit deze plant op de grond, in de schaduw van andere planten. De Alocasia is makkelijk te stekken door kleine knolletjes van de plant af te halen. Als je de plant verpot kun je kleine knolletjes zien bij het wortelstelsel. Als je deze in een bakje mos legt met vershoudfolie eroverheen, ontstaat er snel een babyplantje!

 

Let op! – De Alocasia kan soms wat druppelen, een proces wat guttatie heet. Dit kan mogelijk voor vlekken zorgen. Zet deze kamerplant dus niet op een gevoelige ondergrond, zoals een houten vloer. Zorg er verder voor dat deze plant niet op de tocht staat.
Lichtbehoefte –  Zet de Alocasia op een zeer lichte standplaats, maar niet in de volle zon. Direct zonlicht kan namelijk bladverbranding veroorzaken.
Water geven – Zorg ervoor dat de grond nooit helemaal uitdroogt en altijd licht vochtig blijft. Bij te veel of te weinig water gaan de stengels namelijk hangen, wat je natuurlijk wilt voorkomen.

 

Lees alles over Alocasia verzorging.

 

Extra informatie

Potmaat

14 cm

Hoogte

± 50 cm

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht

Diervriendelijk

Giftig

Waterbehoefte

Gemiddeld