Potmaat: 14 cmHoogte: ± 25 cmStandplaats: Normaal daglichtDiervriendelijk: GiftigWaterbehoefte: Gemiddeld

Alocasia Melo olifantsoor

Alocasia Melo

Alocasia Melo olifantsoor

 19,95

De Alocasia Melo is een zeldzame nieuwkomer in de plantenwereld. Deze bijzondere kamerplant springt direct in het oog met zijn grijze bladeren en opvallende textuur. Op deze blaadjes zitten minuscule nerven, wat deze plant extra bijzonder maakt.

Lees verder...

 19,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Levering binnen 1-3 werkdagen

Beschrijving

De tropische Alocasia Melo is een echte musthave voor plantenliefhebbers. Het is een nieuwkomer op de markt, die zich in korte tijd erg populair heeft gemaakt. Deze zeldzame dwerg Alocasia lijkt op de Alocasia Black Velvet, maar dan in een grijze kleur. Ook heeft de Melo meer ronde bladeren met een ronde punt en een opvallendere textuur.

De Alocasia Melo komt van oorsprong uit de tropen van Azië. Bij het verpotten van deze plant kun je leuke verassingen tegenkomen: knolletjes! Deze knolletjes zijn klein, rond en zitten vast aan de wortels. Bij een grootte van 1 cm kun je ze voorzichtig van de plant af halen. Duw ze vervolgens voorzichtig in vochtig spaghnum mos of aarde te duwen en zet ze op een lichte plek. Dan groeit er vanzelf een nieuw plantje uit!

 

Let op! – De Melo houdt er niet van om gesproeid te worden, maar kan een hoge luchtvochtigheid wel waarderen. Zet liever een schaaltje water onder de sierpot van de plant voor een hogere luchtvochtigheid.
Lichtbehoefte – Een plekje met veel indirect licht maakt de Alocasia Melo erg gelukkig. Bij te weinig licht zullen de bladeren gaan hangen.
Water geven – Zorg ervoor dat de grond van de plant licht vochtig blijft. Bij te veel water gaat de plant ‘gutteren’ en merk je dat de bladeren gaan druppelen. Deze Alocasia heeft dikke bladeren en houdt daarom ook meer water vast, waardoor je iets minder water mag geven dan andere Alocasia’s. Ook houdt deze plant absoluut niet van natte voeten, dus zorg ervoor dat er geen laagje water in de sierpot blijft staan.

 

Lees alles over Alocasia verzorging.

Extra informatie

Potmaat

14 cm

Hoogte

± 25 cm

Standplaats

Normaal daglicht

Diervriendelijk

Giftig

Waterbehoefte

Gemiddeld