Potmaat: 12 cmHoogte: ± 25 cmStandplaats: Normaal daglicht

Alocasia Nebula Olifantsoor

Alocasia Nebula

Alocasia Nebula Olifantsoor

 24,95

De Alocasia Nebula is een bijzondere plant die je nog niet vaak tegenkomt! Met zijn opvallende kleuren ziet hij er nét…

Lees verder...

 24,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Alocasia Nebula is een bijzondere plant die je nog niet vaak tegenkomt! Met zijn opvallende kleuren ziet hij er nét iets anders uit dan andere kamerplanten. De Alocasia Nebula is een bijzondere plant met opvallende bladeren. De jonge bladeren hebben een lichtgroene kleur en krijgen na verloop van tijd een zilvergrijze tint. De nerven zijn donkergrijs tot antraciet en hebben soms een blauwe gloed. De unieke kleuren in combinatie met de dikke pijlvormige bladeren geven deze plant een exotische uitstraling!

Van origine komt de Alocasia Nebula uit Borneo. Deze soort is een ‘jewel Alocasia’ en blijft relatief klein in vergelijking met bijvoorbeeld de Alocasia Zebrina. In de natuur vangt de Nebula daardoor minder licht. Wat deze Alocasia erg speciaal maakt, is dat hij een transformatie ondergaat naarmate hij ouder wordt. De nieuwe bladeren van de Alocasia Nebula beginnen met een gesloten sinus (de ruimte tussen de twee ‘oortjes’ aan de bovenkant van het blad) en naarmate de plant ouder wordt, neemt de sinus meer een ingesneden V vorm aan.

Let op! – Het sap dat in de takken en bladeren van de Alocasia zit is licht giftig: het heeft een irriterend effect op de huid en slijmvliezen. Kijk daarom uit als je kleine kinderen en/of huisdieren hebt, en voorkom aanraking met het sap tijdens het verpotten.
Lichtbehoefte – Zet de Alocasia op een zeer lichte standplaats, maar niet in de volle zon. Direct zonlicht kan namelijk bladverbranding veroorzaken.
Water geven –  Houd de potgrond continu licht vochtig door de plant regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Door niet teveel water in één keer te geven, voorkom je ook dat er een laagje water onderin de pot komt te staan. Overtollig water kan namelijk wortelrot veroorzaken.

 

Lees alles over Alocasia verzorging. Bekijk alle Alocasia planten.

 

Extra informatie

Potmaat

12 cm

Hoogte

± 25 cm

Standplaats

Normaal daglicht