Potmaat: 12 cmHoogte: ± 30 cmStandplaats: Normaal daglicht

Alocasia Ninja Alocasia Reginula ‘Black Ninja’

Alocasia Ninja

Alocasia Ninja Alocasia Reginula ‘Black Ninja’

 34,95

De Alocasia Ninja is een zeldzame nieuwkomer in de plantenwereld. Deze bijzondere kamerplant springt direct in het oog met zijn donkere, ronde bladeren en contrasterende nerven. Op deze blaadjes zitten minuscule haartjes, wat de Alocasia een fluweelachtige look geeft.

Lees verder...

 34,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De tropische Alocasia Ninja is een echte musthave voor plantenliefhebbers. Het is een nieuwkomer op de markt, die je niet gauw tegen zult komen. Deze zeldzame dwerg Alocasia lijkt op de Alocasia Black Velvet, maar is toch net iets anders. De Ninja heeft namelijk ronde bladeren met een ronde punt, bredere witte nerven en een witte rand om de bladeren heen.

De Alocasia Reginula Black Ninja komt van oorsprong uit de tropen van Azië. Bij het verpotten van deze plant kun je leuke verassingen tegenkomen: knolletjes! Deze knolletjes zijn klein, rond en zitten vast aan de wortels. Bij een grootte van 1 cm kun je ze voorzichtig van de plant af halen. Duw ze vervolgens voorzichtig in vochtig spaghnum mos of aarde te duwen en zet ze op een lichte plek. Dan groeit er vanzelf een nieuw plantje uit!

 

Let op! – De Ninja houdt er niet van om gesproeid te worden. Door de kleine haartjes drogen de bladeren namelijk minder snel op, waardoor sproeien kan leiden tot schimmel! Zet liever een schaaltje water onder de sierpot van de plant voor een hogere luchtvochtigheid.
Lichtbehoefte – Een plekje met veel indirect licht maakt de Alocasia Ninja erg gelukkig.
Water geven – Zorg ervoor dat de grond van de plant licht vochtig blijft. Ook houdt deze plant absoluut niet van natte voeten, dus zorg ervoor dat er geen laagje water in de sierpot blijft staan.

 

Lees alles over Alocasia verzorging.

Extra informatie

Potmaat

12 cm

Hoogte

± 30 cm

Standplaats

Normaal daglicht