Potmaat: 9 cmHoogte: ± 20 cmStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglichtDiervriendelijk: Licht giftigWaterbehoefte: Gemiddeld, Veel

Alocasia Watsoniana Olifantsoor

Alocasia Watsoniana

Alocasia Watsoniana Olifantsoor

 24,95

De Alocasia Watsoniana is een bijzondere kamerplant. De bijnaam van deze plant is ‘olifantsoor’ vanwege de vorm van de bladeren. Eén van de populairste plantsoorten van dit moment!

Lees verder...

 24,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Alocasia Watsoniana is een bijzondere plant met prachtig zilveren nerven. Zijn bladeren kunnen wel meterslang worden! Vanwege deze grote bladeren wordt de Alocasia ook wel ‘olifantsoor’ genoemd. Met deze olifantsoor haal je het echte jungle-gevoel in huis. Deze plant is pas onlangs beschikbaar geworden voor de Nederlandse markt.

De Alocasia Watsoniana komt van oorsprong uit de tropische oerwouden van Zuidoost-Azië en is dus gewend aan veel zonlicht. In het oerwoud is de luchtvochtigheid hoog, wat je thuis kunt nabootsen door de plant op een schaaltje water te plaatsen. De Alocasia is sowieso een beetje een diva en vraagt wat extra liefde. Zorg dat je regelmatig even checkt of hij wel genoeg water en licht krijgt. Uiteraard krijg je hiervoor een prachtige blikvanger van een plant voor terug!

 

Let op! – De Alocasia Watsoniana kan vocht afscheiden via de bladeren. Dat kan gaan druppen en vlekken achterlaten. Het sap van de Alocasia kan lichte irritatie op de huid veroorzaken.

Lichtbehoefte – De olifantsoor staat het liefst op een lichte plak met veel (indirect) zonlicht. Ook staat hij graag warm, maar pas op met een plek dicht bij de verwarming.

Water geven – De Alocasia wil graag een vochtige potgrond, maar absoluut niet met zijn wortels in het water staan.

 

Lees alles over Alocasia verzorging.

 

Extra informatie

Potmaat

9 cm

Hoogte

± 20 cm

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht

Diervriendelijk

Licht giftig

Waterbehoefte

Gemiddeld, Veel