Potmaat: 17 cmHoogte: ± 40 cmDiervriendelijk: Niet giftigStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglichtWaterbehoefte: Veel

Phlebodium Aureum Blauwvaren

Phlebodium Aureum

Phlebodium Aureum Blauwvaren

 14,95

De Phlebodium aureum blue star, ook wel blauwvaren genoemd, is een van de meest luchtzuiverende…

Lees verder...

 14,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Phlebodium aureum blue star, ook wel blauwvaren genoemd, is een van de meest luchtzuiverende kamerplanten. De Phlebodium aureum wordt ook wel blauwvaren of zinkvaren genoemd door zijn grijsblauw gekleurde bladeren. Deze kamerplant is eigenlijk een epifyt. Dit wil zeggen dat de blauwvaren in de natuur op andere levende planten en bomen groeit. Hij wortelt zich dus niet in de grond, maar hecht zich vast aan ander levend groen zonder hier voedingsstoffen aan te onttrekken. Door deze leefwijze hebben zij wortels die vaak bovengronds groeien. De wortels van de blauwvaren hebben goudbruinkleurige schubben, vandaar de soortnaam ‘aureum’, wat ‘goudkleurig’ betekent. Oorspronkelijk is deze plant te vinden in de regenwouden van Midden-Amerika en de moerasbossen van Florida.

Phlebodiums zijn goede luchtzuiverende kamerplanten en hebben dan ook het Air So Pure label. Schadelijk deeltjes worden uit de lucht gehaald en die worden door de Blauwvaren omgezet tot stofjes die onschadelijk of herbruikbaar zijn.

Let op! – Het is beter om water rechtstreeks op de aarde te gieten naast de kamerplant. Zo voorkom je dat het midden van de plant kaal wordt door de beschadiging van veel water dat hierop terecht komt.
Lichtbehoefte – De Phlebodium kan zowel op plek met veel of weinig licht staan. Zolang er maar geen volle zon op zijn bladeren komt, maar wel een aantal uurtjes wat licht ziet, is deze plant snel gelukkig.
Water geven – De blauwvaren houdt van een vochtige omgeving. Regelmatig sproeien en een vochtige aarde zijn dus de ideale omstandigheden voor deze kamerplant. Zorg er wel voor dat overtollig water weg kan lopen, om wortelrot te voorkomen.

 

Lees alles over kamerplanten verzorging.

Extra informatie

Potmaat

17 cm

Hoogte

± 40 cm

Diervriendelijk

Niet giftig

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht

Waterbehoefte

Veel