Kleur: OranjeHoogte: ± 22 cmPotmaat: 10 cm

Botaniclay Terracotta GrowPlanter

Botaniclay

Botaniclay Terracotta GrowPlanter

 29,95

Koop jouw Botaniclay, ook wel bekend als terraplanter, bij Plantje.nl. Op deze terracotta planter groeien zaadjes uit tot planten, die je van alle kanten kunt bewonderen. Vul je het water regelmatig bij, dan zie je snel resultaat. Ga nu zelf aan de slag met deze bijzondere accessoire!

Lees verder...

 29,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

Wat is een Terracotta GrowPlanter? In het kort: een terracottapot waarbij planten aan de buitenkant groeien, zónder aarde. Je kunt de buitenkant bedekken met zaadjes, die ontkiemen en de pot bedekken met prachtige plantjes. Je kunt er ook voor kiezen om een plant te stekken op jouw Botaniclay.  Het resultaat is een echte blikvanger in jouw interieur, die constant groeit en ontwikkelt. De verzorging is eenvoudig: je hoeft het water alleen bij te vullen.

Hoe werkt het Botaniclay-systeem?

Terracotta is aardewerk van gebakken klei. De textuur is poreus, waardoor de Terracotta GrowPlanter uitstekend water op kan nemen. Dit water komt er aan de buitenkant uit, en wordt op zijn plek gehouden door de celachtige structuur van de planter. De wortels kunnen zich hier ook goed aan hechten. Zo worden de plantjes en Terracotta GrowPlanter één geheel! 

 

Botaniclay: in het kort

 • Een bijzondere blikvanger
 • Transformeert constant: van ontkiemende zaadjes tot complete planten
 • Geschikt voor zaadjes, maar ook voor kleine klimplanten en varens
 • Makkelijk in gebruik
 • Snel resultaat
 • Herbruikbaar

Zo pak je het aan:

 1. Haal de deksel eraf en vul de Terracotta GrowPlanter voor de helft met water. Geef liever iets minder water dan te veel. 1/3e is ook voldoende.
 2. Het water wordt nu opgenomen door het terracottamateriaal. Je zult zien dat de gehele Terracotta GrowPlanter een tintje donkerder kleurt.
 3. Neem wat zaadjes in de hand en maak deze vochtig. Verspreid ze over deTerracotta GrowPlanter. Je kunt ervoor kiezen om dit gelijkmatig te verdelen, maar je kunt ook slechts een deel van de planter bedekken. Het is maar net wat je het mooist lijkt!
 4. Wil je een plantje laten stekken op de Terracotta GrowPlanter? Kies dan voor een klein blijvende klimplant of een varen. Je bindt deze vast met bijvoorbeeld touw of elastiek. Na verloop van tijd zal de plant wortelen en zich hechten aan de planter.
 5. Zet de Terracotta GrowPlanter niet direct op een watergevoelige ondergrond, maar plaats er iets tussen.*
 6. Controleer het waterniveau regelmatig, en vul dit wanneer nodig aan tot maximaal halverwege de planter. Leeg het onderste deel van de planter regelmatig.

Afmetingen 
Hoogte: ±22 cm 
Breedte onderkant: ±10 cm 
Breedte bovenkant: ±7,5 cm 

Gezien op Instagram

 

Veelgestelde vragen

Hoe snel groeien zaadjes op de Terracotta GrowPlanter? 
De zaadjes zullen doorgaans snel wortelen. Soms zie je na enkele dagen al resultaat. Zet de Botaniclay op een lichte plek met indirect zonlicht, en zorg ervoor dat er altijd een laag water in de planter staat.

Welke zaadjes kan ik gebruiken voor op de Botaniclay?
Voornamelijk zaadjes van kiemgroenten zijn makkelijk te planten op de Botaniclay. Voorbeelden hiervan zijn broccoli, basilicum, tuinkers of rucola. Laat de zaden even weken in water, zodat ze beter aan de Botaniclay blijven plakken.

Welke planten kan ik gebruiken voor op de Terracotta GrowPlanter?
Makkelijke planten met dikke wortels, zoals bijvoorbeeld de Philodendron Scandens, Epipremnum Pinnatum Aureum, Scindapsus Pictus en Monstera Adansonii. Een kleine orchidee of varen zijn ook erg geschikt! Bevestig de plant met touw of elastiek aan de Terracotta GrowPlanter, zodat de wortels zich gaan hechten. Tip: maak ook wat sphagnum mos vast. Dit versnelt de wortelgroei.

*Laat de onderkant van de planter geen water door? 
De Botaniclay is gemaakt van terracotta, wat van nature poreus is. Het is deze structuur die het Botaniclay-systeem mogelijk maakt, maar soms kan er ook wat water aan de onderkant doorheen lekken.
Om dit zoveel mogelijk te voorkomen, is het onderste deel van deTerracotta GrowPlanter geglazuurd. Het water wordt hier grotendeels in opgevangen, maar we raden wel aan om hier voor de zekerheid nog iets onder te zetten. Denk bijvoorbeeld aan een schoteltje. Zo bescherm je het oppervlak waar de Botaniclay op staat. Leeg het onderste deel van de Terracotta GrowPlanter regelmatig. In het geval van waterschade is Plantje.nl is niet aansprakelijk.

Kan ik de Botaniclay opnieuw gebruiken? 
Jazeker! Je kunt de plantjes gemakkelijk van de Terracotta GrowPlanterverwijderen. Sproei de wortels van de plant nat zodat de wortels makkelijker loslaten. Maak de planter schoon en herhaal het bovenstaande stappenplan.

Extra informatie

Kleur

Oranje

Hoogte

± 22 cm

Potmaat

10 cm