Hoogte: ± 70 cmPotmaat: 19 cmDiervriendelijk: Niet giftigStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglicht, Schaduw

Calathea Lancifolia Insigne Schaduwplant

Calathea Lancifolia Insigne

Calathea Lancifolia Insigne Schaduwplant

 29,50

De Calathea Lancifolia Insigne is een echte blikvanger met langwerpige, gevlekte bladeren. Deze zijn lichtgroen met donkergroene…

Lees verder...

 29,50

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Calathea Lancifolia Insigne is een echte blikvanger met langwerpige, gevlekte bladeren. Deze zijn lichtgroen met donkergroene randen en vlekjes. Net een kunstwerk! Van oorsprong komt de Calathea uit de jungle van Zuid-Amerika. Hier geniet hij van de vochtige en schaduwrijke omgeving, die je thuis het beste na kunt bootsen. Zet de plant daarom niet in het zonnetje en zorg voor een hoge luchtvochtigheid.

Leuk om te weten is dat de bladeren van de Calathea Lancifolia Insigne ‘s avonds dichtvouwen en ‘s morgens weer openen! Overdag zie je dus vooral de groen gevlekte bladeren. Wanneer de bladeren ‘s avonds dichtvouwen toont de plant de paarskleurige onderkant van zijn bladeren.

Let op! –  Calathea’s worden ook wel diva’s genoemd. Ze zijn prachtig, maar veeleisend. Geef de plant regelmatig wat aandacht en liefde; dan komt het helemaal goed!
Licht – Calathea’s worden ook wel schaduwplanten genoemd. Ze doen het dan ook goed op een plekje in de halfschaduw. Pas op met direct zonlicht.
Water geven – Zorg ervoor dat de grond van de Calathea Lancifolia Insigne altijd licht vochtig blijft. Als de grond te veel uitdroogt zullen de bladeren gaan krullen. Zorg voor een hoge luchtvochtigheid.

Lees alles over Calathea verzorging.

Extra informatie

Hoogte

± 70 cm

Potmaat

19 cm

Diervriendelijk

Niet giftig

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht, Schaduw