Potmaat: 12 cmHoogte: ± 25 cmStandplaats: Normaal daglichtDiervriendelijk: Niet giftigWaterbehoefte: Weinig

Ceropegia Woodii Kokodama

Kokodama Ceropegia Woodii

Ceropegia Woodii Kokodama

 15,95

De Ceropegia woodii is een makkelijke, snelgroeiende hangplant. Deze kamerplant wordt inclusief…

Lees verder...

 15,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Ceropegia woodii is een makkelijke, snelgroeiende hangplant. Deze kamerplant wordt inclusief Kokodama hangpot met ophangkoord geleverd. De Ceropegia woodii, ook wel bekend als Chinees lantaarnplantje of string of hearts, is een echte favoriet onder de hangplanten. Met zijn grijsgroene patroon en paarse onderkant is de Ceropegia mooi om te zien. Bovendien groeit de hangplant bijzonder snel. Wat je hiervoor terug moet doen? Vrij weinig! Het Chinees lantaarnplantje behoort namelijk tot de vetplanten, wat betekent dat hij makkelijk is om te verzorgen. De plant heeft niet veel water nodig en is niet kieskeurig over zijn standplaats.

Kortom, de string of hearts is een ideale kamerplant, die inclusief stijlvolle Kokodama hangpot wordt geleverd. Het woord ‘Kokodama’ is afgeleid van Kokedama: een Japanse trend waar de kluit van planten wordt ingewikkeld met mos. De Kokodama heeft een omhulsel dat voor 99% van natuurlijke materialen is gemaakt, waaronder echte kokosvezels. De binnenkant van de pot wordt behandeld met een water-afwerende spray, waardoor hij compleet waterdicht is – en dat zonder gebruik van plastic! De pot is handgemaakt in Sri Lanka, en een deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan lokale bevolking en het onderwijs.

Op zoek naar andere planten in Kokodama potten? Neem ook eens een kijkje bij de Aeschynanthus in Kokodama.

Let op! – De Ceropegia is makkelijk om te verzorgen, maar heeft één zwakte: te veel water. Zorg ervoor dat de potgrond altijd is opgedroogd voor je weer water geeft. Twijfel je of de plant water nodig heeft? Wacht dan nog even.
Licht – Hang het Chinees lantaarnplantje op een zeer lichte tot mild zonnige plek. Een wat donkerdere plek mag ook, maar houd er rekening mee dat de bladtekening hier kan vervagen. Deze wordt mogelijk egaal groen.
Water geven – Geef één keer per week water in de zomer, net voldoende om de aarde vochtig (maar niet nat!) te maken. In de winter mag je iets minder geven dan in de zomer.

Lees meer over Ceropegia Woodii verzorging.

Extra informatie

Potmaat

12 cm

Hoogte

± 25 cm

Standplaats

Normaal daglicht

Diervriendelijk

Niet giftig

Waterbehoefte

Weinig