Potmaat: 12 cmHoogte: ± 25 cmDiervriendelijk: Niet giftigStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglichtWaterbehoefte: Gemiddeld, Veel

Ctenanthe Burle Marxii Visgraadgebedplant

Ctenanthe Burle Marxii

Ctenanthe Burle Marxii Visgraadgebedplant

 15,95

De Ctenanthe burle marxii is een mooie groene kamerplant. Hij gaat dagelijks een prachtige transformatie door, waarbij zijn mooi getekende blad dichtvouwt en de paarse…

Lees verder...

 15,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Ctenanthe burle marxii is een mooie groene kamerplant. Hij gaat dagelijks een prachtige transformatie door, waarbij zijn mooi getekende blad dichtvouwt en de paarse onderkant wordt getoond. De Visgraadgebedplant is een groene kamerplant die echt de show steelt. Dat komt door zijn bijzondere patroon op de bladeren. Overdag zie je de mooie gestreepte bovenkant. ‘s Avonds sluit deze kamerplant zijn bladeren, net als biddende handen (vandaar de bijnaam ‘gebedsplant’). De donkerpaarse onderkant van de kamerplant wordt dan zichtbaar. Een kamerplant met twee gezichten!

De Ctenanthe burle marxii komt oorspronkelijk uit Centraal en Zuid-Amerika en is verwant aan de Calathea. Deze planten hebben allebei dezelfde leuke eigenschap dat ze hun bladeren optrekken. Als je goed luistert, kun je ze zelfs horen ritselen. Deze gebedsplant vergt wel wat goede verzorging van jou. Echter, als je eenmaal de verzorging onder de knie hebt, kan je lang van deze beauty genieten.

Let op! – Probeer de standplaats van de Ctenanthe burle marxii stabiel te houden, pas op met verplaatsing.
Lichtbehoefte – Zet de plant op een lichte plek met indirect zonlicht.
Water geven – Houdt de grond van de gebedsplant ten alle tijden vochtig. Deze kamerplant vraagt om een hoge luchtvochtigheid, besproei hem dus regelmatig.

 

Lees alles over Ctenanthe verzorging!

Extra informatie

Potmaat

12 cm

Hoogte

± 25 cm

Diervriendelijk

Niet giftig

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht

Waterbehoefte

Gemiddeld, Veel