Potmaat: 12 cmHoogte: ± 25 cmStandplaats: Halfschaduw, SchaduwDiervriendelijk: Niet giftigWaterbehoefte: Gemiddeld, Veel

Ctenanthe Burle Marxii in Modena Vaas (DIY)

Hydroponie Ctenanthe Burle Marxii

Ctenanthe Burle Marxii in Modena Vaas (DIY)

 17,95

Met dit Ctenanthe in vaas DIY-pakket creëer je jouw eigen hydroponie plant. Is dat moeilijk? Zeker niet. Sterker nog: je bent in 3 simpele…

Lees verder...

 17,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

Met dit Ctenanthe in vaas DIY-pakket creëer je jouw eigen hydroponie plant. Is dat moeilijk? Zeker niet. Sterker nog: je bent in 3 simpele stappen klaar! Deze Ctenanthe groeit in een vaas; een groeiwijze die ook wel hydroponie wordt genoemd. Je kunt het wortelstelsel van de kamerplant steeds groter zien worden in het water. Een mooi en bijzonder geheel, dat ook nog eens makkelijk is om te verzorgen.

Zo zet je de Ctenanthe in een vaas (zie de voorbeeldvideo hiernaast):

  1. Maak de vaas schoon en vul de onderste laag met (kraan)water op kamertemperatuur.
  2. Haal de plastic kwekerspot van de Ctenanthe en haal het grootste deel van de potgrond weg van de wortels. Doe dit voorzichtig, om de wortels zo min mogelijk te beschadigen.
  3. Houd de wortels onder de lopende kraan om de laatste restjes potgrond weg te spoelen, en zet de kamerplant in de vaas. Zorg ervoor dat alleen de wortels deels onder water staan.

En voilá, jouw hydroponie plant is af! Nu hoef je alleen nog een mooi plekje uit te zoeken.

Over de Ctenanthe
De Ctenanthe burle marxii behoort tot de Marantaceae familie. Dit zijn planten die ook wel ‘living plants’ of ‘prayer plants’ worden genoemd, vanwege hun bewegende bladeren. In de avond sluiten de bladeren zich namelijk, als een soort biddende handen. Dan kun je mooi de paarse onderkant van deze kamerplant bewonderen. In de ochtend openen de blaadjes zich weer, en geniet je de hele dag van het sierlijke bladpatroon.

Let op! – Zet de wortels niet geheel onder water, maar vul het water tot ca. halverwege de wortels. Zo krijgen de wortels genoeg zuurstof.
Lichtbehoefte – Zet de Ctenanthe in vaas op een lichte plek met indirect zonlicht.
Water geven – Ververs het water eens in de twee weken. Giet de vaas voorzichtig leeg terwijl je de wortels erin laat zitten. Vul de vaas daarna aan met water op kamertemperatuur.

Lees alles over Ctenanthe verzorging of ontdek meer hydroponie!

Extra informatie

Potmaat

12 cm

Hoogte

± 25 cm

Standplaats

Halfschaduw, Schaduw

Diervriendelijk

Niet giftig

Waterbehoefte

Gemiddeld, Veel