Potmaat: 17 cmHoogte: ± 65 cmDiervriendelijk: Niet giftigStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglichtWaterbehoefte: Gemiddeld, Veel

Ctenanthe Compact Star Living Plant

Ctenanthe Compact Star

Ctenanthe Compact Star Living Plant

 23,95

De Ctenanthe compact star is een groene kamerplant met een bijzondere bladtekening. De Ctenanthe is verwant aan de Calathea, en deelt dezelfde bijzondere eigenschap: beide planten…

Lees verder...

 23,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Ctenanthe compact star is een groene kamerplant met een bijzondere bladtekening. De Ctenanthe is verwant aan de Calathea, en deelt dezelfde bijzondere eigenschap: beide planten openen de bladeren in de ochtend, en sluiten ze in de avond. De bijnaam van de Ctenanthe compact star is ook wel living plant. Deze bijnaam deelt de Ctenanthe met zijn Marantaceae-familieleden (Calathea en Maranta), die allemaal een bijzondere eigenschap hebben. Deze kamerplanten openen hun bladeren in de ochtend, om ze bij zonsondergang weer te sluiten. Deze plant toont zo overdag zijn groen gestreepte bladeren, en ’s avonds kun je de paarse onderzijde van het blad bewonderen.

De Ctenanthe compact star komt van oorsprong uit tropisch Centraal- en Zuid-Amerika, waar hij tussen de bomen groeit. Om deze reden is de kamerplant niet gewend aan de volle zon, maar staat hij het liefst op een plekje met indirect zonlicht.

Let op! – Bij het water geven en besproeien kun je het beste regenwater of kalkvrij (gekookt & afgekoeld) water gebruiken. Zo ontstaan er geen kalkvlekken op het blad.
Lichtbehoefte – Zet de Ctenanthe compact star op een lichte plek met indirect zonlicht.
Water geven – Geef de kamerplant regelmatig kleine beetjes lauw water om te potgrond constant vochtig te houden, zonder dat er een laagje water onderin de pot blijft staan. In de winter mag de potgrond kort opdrogen voor je weer water geeft. Besproei de plant regelmatig.

 

Lees alles over Ctenanthe verzorging!

Extra informatie

Potmaat

17 cm

Hoogte

± 65 cm

Diervriendelijk

Niet giftig

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht

Waterbehoefte

Gemiddeld, Veel