Potmaat: 17 cmHoogte: ± 50 cmStandplaats: Normaal daglicht, Volle zonDiervriendelijk: Licht giftigWaterbehoefte: Weinig

Cycas Revoluta Vredespalm

Cycas Revoluta

Cycas Revoluta Vredespalm

 27,95

De Cycas revoluta is een plant met vele bijnamen. In Nederland kennen we de Cycas ook wel als varenpalm, vredespalm of palmvaren. Het is een sterke kamerplant die je tijdens de lente en zomer eventueel…

Lees verder...

 27,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Cycas revoluta is een plant met vele bijnamen. In Nederland kennen we de Cycas ook wel als varenpalm, vredespalm of palmvaren. Het is een sterke kamerplant die je tijdens de lente en zomer eventueel buiten kunt zetten. De Cycas revoluta (varenpalm, vredespalm) is een blijvertje. Deze sterke kamerplant kan met goede verzorging wel 100 jaar oud worden, en met generaties worden doorgegeven. Hoewel de Cycas een langzame groeier is, groeit hij wel gestaag door. Uiteindelijk kan de kamerplant in ons klimaat een hoogte van 3 meter bereiken.

De Cycas revoluta is een van de oudste planten die momenteel als kamerplant bestaan. De plant is ca. +/- 299 – 359 miljoen jaar geleden ontstaan in Zuidoost-Azië. De binnenkant van de Cycas wordt in delen van de Molukken en in Nieuw-Guinea gebruikt voor de winning van Sagomeel. Dit moet wel eerst behandeld worden, aangezien de plant giftig is, maar daarna is het een uitstekend zetmeelproduct.

Let op! – De Cycas revoluta is gevoelig voor aanraking. Als je de kamerplant regelmatig aanraakt zullen de bladeren op den duur bruin worden. Het is daarom beter om de plant niet op een plek te zetten waar je langsloopt. De bladeren van de Cycas zijn licht giftig.
Lichtbehoefte – De Cycas revoluta staat het liefst op een lichte of zonnige standplaats. Laat de plant wel geleidelijk wennen aan direct zonlicht.
Water geven – Geef matig water en laat de potgrond tussen gietbeurten opdrogen. Tijdens de winter mag de potgrond langer droog staan; eens per maand water geven is voldoende.

 

Lees alles over Cycas verzorging!

Extra informatie

Potmaat

17 cm

Hoogte

± 50 cm

Standplaats

Normaal daglicht, Volle zon

Diervriendelijk

Licht giftig

Waterbehoefte

Weinig