Potmaat: 12 cmHoogte: ± 40 cmStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglichtDiervriendelijk: GiftigWaterbehoefte: Gemiddeld

Dieffenbachia Camilla Dief van Baghdad

Dieffenbachia Camilla

Dieffenbachia Camilla Dief van Baghdad

 9,95

De Dieffenbachia camilla lijkt haast licht te geven, met witgele bladeren die overlopen in een donkergroene rand. Een bijzondere plant om te zien, die zich aardig nuttig maakt…

Tip: Bestel deze plant via een van onze voordeelboxen en pak je voordeel!

Lees verder...

 9,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Dieffenbachia camilla lijkt haast licht te geven, met witgele bladeren die overlopen in een donkergroene rand. Een bijzondere plant om te zien, die zich aardig nuttig maakt in jouw woonkamer. Zodra de Dieffenbachia camillla is uitgepakt, gaat deze kamerplant meteen aan de slag. Om te beginnen brengt hij, met zijn tropische uiterlijk, jouw interieur direct in de urban jungle-sferen. Dan is de luchtvochtigheid aan de beurt, die de Dieffenbachia camilla verbetert door extra vocht te verdampen. Tenslotte krijgen chemische stofjes geen kans van bestaan in de buurt van deze kamerplant. Als sterk luchtzuiverende plant filtert de Dieffenbachia schadelijke stofjes zonder moeite uit de lucht. Deze stofjes zet hij vervolgens om in bouwstoffen voor zichzelf. Win win!

De Dieffenbachia camilla komt van oorsprong uit de tropische regenwouden van Zuid-Amerika. Aan het begin van de 19e eeuw werd de plant in Europa geïntroduceerd. Hier werd de kamerplant naar Joseph Dieffenbach vernoemd. Meneer Dieffenbach was de hortulanus (hoofdtuinman) van de beroemde keizerin Sissi, aan het Weense paleis Schönbrunn.

Let op! – De Dieffenbachia is een van de giftigste kamerplanten. Zorg er daarom voor dat kinderen en huisdieren er niet mee in contact komen. Na contact zal er een branderig gevoel in de mond ontstaan en kan het gebeuren dat de keel opzwelt. Het sap van de Dieffenbachia kan vrijkomen bij het verwijderen van bladeren of snoeien. Vermijd aanraking van het sap op de huid.

Let op! – Zorg ervoor dat de Dieffenbachia camilla op een tochtvrije plek staat, waar het overdag nooit kouder is dan 16 °C.
Lichtbehoefte – Zet de kamerplant tijdens de zomer op een plek in de halfschaduw. Tijdens de winter kun je de Dieffenbachia naar een lichte plek, uit direct zonlicht, verplaatsen.
Water geven – Houd de potgrond constant licht vochtig door regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Tijdens de winter mag de potgrond iets opdrogen tussen gietbeurten door. Besproei de kamerplant regelmatig.

Lees alles over Dieffenbachia verzorging.

Extra informatie

Potmaat

12 cm

Hoogte

± 40 cm

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht

Diervriendelijk

Giftig

Waterbehoefte

Gemiddeld