-20%
Potmaat: 12 cmHoogte: ± 40 cmStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglicht

Dieffenbachia Duo Camilla & Green Magic

Dieffenbachia Duo

Dieffenbachia Duo Camilla & Green Magic

 15,95

Het Dieffenbachia Duo bestaat uit twee soorten Dieffenbachia’s: green magic en camilla. Beide kamerplanten hebben een compleet eigen bladpatroon. De Dieffenbachia camilla heeft lichtgele bladeren met diepgroene rand, en de green magic… Lees verder

Lees verder...

 15,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

Het Dieffenbachia Duo bestaat uit twee soorten Dieffenbachia’s: green magic en camilla. Beide kamerplanten hebben een compleet eigen bladpatroon. De Dieffenbachia camilla heeft lichtgele bladeren met diepgroene rand, en de green magic staat bekend om zijn witte nerf (die net lijkt op een toverstaf!). Zowel de Dieffenbachia green magic als de camilla hebben een bijzondere – haast magische – eigenschap. Het zijn namelijk sterk luchtzuiverende kamerplanten, die de luchtvochtigheid verbeteren en chemische stofjes uit de lucht filteren. Deze stofjes zetten de Dieffenbachia’s vervolgens om in bouwstoffen voor zichzelf. Wonderlijk!

De Dieffenbachia komt van oorsprong uit de tropische regenwouden van Zuid-Amerika. Aan het begin van de 19e eeuw werd de plant in Europa geïntroduceerd. Hier werd de kamerplant naar Joseph Dieffenbach vernoemd. Meneer Dieffenbach was de hortulanus (hoofdtuinman) van de beroemde keizerin Sissi, aan het Weense paleis Schönbrunn.

 

Let op! – Zorg ervoor dat de Dieffenbachia planten op een tochtvrije plek staan, waar het overdag nooit kouder is dan 16 °C.
Lichtbehoefte – Zet de kamerplanten tijdens de zomer op een plek in de halfschaduw. Tijdens de winter kun je de Dieffenbachia’s naar een lichte plek, uit direct zonlicht, verplaatsen.
Water geven – Houd de potgrond constant licht vochtig door regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Tijdens de winter mag de potgrond iets opdrogen tussen gietbeurten door. Besproei de kamerplanten regelmatig.

 

Lees alles over Dieffenbachia verzorging.

Extra informatie

Potmaat

12 cm

Hoogte

± 40 cm

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht