Potmaat: 12 cmHoogte: ± 35 cmStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglichtDiervriendelijk: GiftigWaterbehoefte: Veel

Ficus Elastica Rubberplant

Ficus Elastica Abidjan

Ficus Elastica Rubberplant

 12,95

De Ficus elastica (rubberplant) is een luchtzuiverende kamerplant met donkere, glanzende bladeren en een rode nerf. Een echte schoonheid, die allesbehalve…

Lees verder...

 12,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Ficus elastica  (rubberplant) is een luchtzuiverende kamerplant met donkere, glanzende bladeren en een rode nerf. Een echte schoonheid, die allesbehalve veeleisend is. De Ficus elastica  staat ook wel bekend als rubberplant. Wanneer je de kamerplant stekt of als het blad beschadigd raakt, zul je zien dat er vloeibaar, wit spul uit komt. Deze natuurlijke latex werd vroeger gebruikt voor rubberwinning. De rubberplant komt van oorsprong uit Afrika, maar groeit tegenwoordig ook in Zuid-Amerika, Azië en Australië.

Alle Ficus planten zijn luchtzuiverend, maar de Ficus elastica steekt er met blad en stengels bovenuit! Deze luchtzuiveraar is gespecialiseerd in het verwijderen van formaldehyde uit de lucht. Dit is een chemische stof die in elk binnenklimaat voorkomt, doordat het in veel alledaagse producten zit. Denk bijvoorbeeld aan schoonmaakmiddelen en papier.

Let op! –  De Ficus elastica kan slecht tegen temperatuurwisselingen. Zet de kamerplant daarom nooit op een tochtige plek.
Lichtbehoefte – Je kunt de rubberplant zowel op een lichte plek (uit direct zonlicht) of in de halfschaduw zetten. Houd er wel rekening mee dat de plant beter groeit op een lichtere plek.
Water geven – Geef de Ficus net genoeg water om de potgrond vochtig – maar niet nat! – te maken. Laat de potgrond kort opdrogen voor je weer water geeft.

 

Lees alles over Ficus verzorging.

Extra informatie

Potmaat

12 cm

Hoogte

± 35 cm

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht

Diervriendelijk

Giftig

Waterbehoefte

Veel