Combideal: Combideal

Kleurrijke Kamerplantenbox 4 stuks

Kleurrijke Kamerplantenbox

Kleurrijke Kamerplantenbox 4 stuks

 64,95

De Kleurrijke Kamerplantenbox is de ideale plantenset om jouw interieur een groene, kleurrijke boost te geven. Elke kamerplant heeft … Lees verder

Lees verder...

 64,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Kleurrijke Kamerplantenbox is de ideale plantenset om jouw interieur een groene, kleurrijke boost te geven. Elke kamerplant heeft zijn eigen, bijzondere bladtekening. Elke plant uit de Kleurrijke Kamerplantenbox heeft een bijzonder bladpatroon. Drie van deze planten komen uit dezelfde familie, Marantaceae: Calathea medaillon (potmaat 19, ca. 70 cm hoog), Ctenanthe compact star (p. 17, ca. 65 cm) & Maranta fascinator (p. 12, ca. 20 cm). Deze planten hebben stuk voor stuk een bijzondere bladtekening en een paarse of wijnrode onderkant. Maar dit is niet het enige familietrekje. Marantaceae planten worden ook wel living plants genoemd. Dit komt doordat deze kamerplanten hun bladeren sluiten in de avond, om ze in ochtend weer te openen.

De Begonia maculata (p. 12, ca. 30 cm) wordt ook wel stippenplant of polkadot plant genoemd. Het is een prachtige, volle kamerplant met donkergroene bladeren en helderwitte stippen. Alsof dit nog niet mooi genoeg is, is de onderkant ook nog eens wijnrood gekleurd. Hoewel de Begonia maculata niet tot de Marantaceae-familie behoort, past hij er met zijn matchende onderkant perfect bij.

 

Let op! –  De planten uit de Kleurrijke Kamerplantenbox houden van een hoge luchtvochtigheid. Besproei daarom regelmatig rondom de bladeren en zet ze niet in de buurt van de verwarming.
Lichtbehoefte –  De Ctenanthe, Maranta en Begonia staan het liefst op een lichte plek met indirect zonlicht. De Calathea staat het liefst op een wat donkerder plekje, in de halfschaduw.
Water geven – Houd de potgrond van deze kamerplanten constant licht vochtig. Dit doe je door de planten regelmatig een kleine hoeveelheid water te geven. Geef de kamerplanten liever niet een grote hoeveelheid water in één keer, en zorg ervoor dat er geen laag water onderin de pot komt te staan.

Lees alles over Ctenanthe verzorging!

 

Deze combideal wordt standaard geleverd exclusief sierpotten. 

Extra informatie

Combideal

Combideal