Potmaat: 12 cmHoogte: ± 25 cmDiervriendelijk: Niet giftigStandplaats: HalfschaduwWaterbehoefte: Veel

Microsorum Crocodyllus Krokodillenvaren

Microsorum Crocodyllus

Microsorum Crocodyllus Krokodillenvaren

 9,95

De Microsorum crocodyllus, ook wel bekend als krokodillenvaren, is een tropische kamerplant met een uniek uiterlijk. Het bladpatroon van…

Tip: Bestel deze plant via een van onze voordeelboxen en pak je voordeel!

Lees verder...

 9,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Microsorum crocodyllus, ook wel bekend als krokodillenvaren, is een tropische kamerplant met een uniek uiterlijk. Het bladpatroon van deze plant lijkt heel erg op de geschubde huid van een krokodil.

De tropische Microsorum crocodyllus komt van oorsprong uit Zuid-Oost Azië. Hier groeit de kamerplant veel onder de schaduw van andere, grotere planten, waardoor weinig licht geen probleem is! Dit maakt de Krokodillenvaren perfect voor een plek met weinig licht. Denk bijvoorbeeld aan de slaapkamer, de badkamer (mits deze een raampje heeft) of een donker hoekje in de woonkamer.

Krokodillenvaren is natuurlijk vernoemd naar de krokodil vanwege het bladpatroon, maar de twee hebben nog iets anders gemeen. De huid van een krokodil is natuurlijk dik en gepantserd. De Microsorum crocodyllus doet hier nauwelijks voor onder, met sterke bladeren die goed bestand zijn tegen uitdrogen. De krokodillenvaren is hiermee een van de sterkere kamerplanten onder de varens.

Let op! – Geef de krokodillenvaren altijd water langs de zijkant van de plant, maar nooit in het midden / in het hart van de plant.
Lichtbehoefte – De krokodillenvaren is goed bestand tegen weinig licht. Je kunt de plant daarom prima op een schaduwrijke plek zetten, zolang deze maar niet volledig in de schaduw staat.
Water geven – Geef de Microsorum crocodyllus in het voorjaar en de zomer twee keer per week water. In de herfst en winter hoef je hem maar één keer per week water te geven. De kamerplant bouwt wat reserves op in het blad, dus het zal niet erg zijn als je af en toe vergeet water te geven.

 

Lees alles over kamerplanten verzorging.

Extra informatie

Potmaat

12 cm

Hoogte

± 25 cm

Diervriendelijk

Niet giftig

Standplaats

Halfschaduw

Waterbehoefte

Veel