Potmaat: 8 cmHoogte: ± 10 cmStandplaats: Normaal daglicht, Volle zonDiervriendelijk: Niet giftigWaterbehoefte: Weinig

Ceropegia Woodii Variegata Chinees lantaarnplantje

Ceropegia Woodii Variegata

Ceropegia Woodii Variegata Chinees lantaarnplantje

 14,95

De Ceropegia Woodii Variegata is een bijzondere hangplant. Het is een ontzettend populaire kamerplant die ook nog eens makkelijk in de verzorging is. Een echte toevoeging aan je plantencollectie!

Lees verder...

 14,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Ceropegia Woodii Variegata is populaire hangplant en wordt ook wel Chinees Lantaarnplantje of string of hearts genoemd. De hartvormige blaadjes hebben een lichtgrijze kleur met een wit randje. Ze kunnen zelfs meer roze worden wanneer de plant genoeg zon krijgt!

De Ceropegia Woodii komt oorspronkelijk uit het oosten van Zuid-Afrika en Zimbabwe. Hier groeit de plant in droge gebieden in bomen of langs rotsen. Deze plant kan bloeien en heeft lampion-vormige bloempjes, vandaar de bijnaam Chinees Lantaarnplantje! Vaak wordt deze plant gehouden als hangplant, maar je kan hem bijvoorbeeld ook laten wikkelen om een plantensteun. Deze bonte zie je minder vaak dan de ‘normale’ versie en is daarom extra speciaal!

Let op! – Hoewel veel planten met variegatie lastig te verzorgen zijn, is de Ceropegia Woodii Variegata niet zo moeilijk! Daarom is dit ook een leuke bijzondere plant voor beginners.
Lichtbehoefte – Op een plekje in de volle zon groeit deze plant enorm hard! Zorg er wel voor dat hij langzaam went aan zijn nieuwe plek met zoveel licht, anders drogen de blaadjes uit.
Water geven – Deze plant mag wekelijks een scheutje water, maar zorg er wel voor dat je niet teveel geeft. De grond mag gerust opdrogen tussen gietbeurten. In de zomer heeft de plant meer water nodig dan in de winter.

Lees meer over verzorging Ceropegia Woodii.

 

Extra informatie

Potmaat

8 cm

Hoogte

± 10 cm

Standplaats

Normaal daglicht, Volle zon

Diervriendelijk

Niet giftig

Waterbehoefte

Weinig