MET LAMPJE
Hoogte: ± 15 cmStandplaats: HalfschaduwWaterbehoefte: Weinig

Monstera Adansonii Lichtplantje 💡

Monstera Adansonii lichtplantje

Monstera Adansonii Lichtplantje 💡

 16,95

De Monstera Adansonii is een frisse kamerplant die je van alle kanten kunt bewonderen. Dankzij het bijgeleverde lampje 💡 staan deze kamerplant en haar wortels helemaal in de spotlights. Doet het ook goed als gift!

Lees verder...

 16,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Monstera Adansonii lichtplantje is een frisse kamerplant die uniek is vanwege zijn gaten in de bladeren. Dankzij het bijgeleverde lampje staan deze kamerplant en haar wortels helemaal in de spotlights. De Monstera adansonii wordt ook wel monkey mask genoemd. Deze bijnaam heeft de kamerplant te danken aan zijn bijzondere bladeren, die vol gaten zitten. Ideaal als masker voor een passerende aap, mocht die toevallig op zoek zijn. Een andere bijnaam van deze plant is de rimpelgatenplant. In plaats van inkepingen in het blad, zoals bij de Monstera Deliciosa, heeft de Adansonii echt gaten in het wat rimpelige blad.

De Monstera Adansonii komt van oorsprong uit de regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika. De Monstera is een hemi-epifyt: een plant die zowel op de grond als op andere planten/bomen/rotsen kan groeien. In dat laatste geval klimt de plant met luchtwortels (bruine slierten die uit de stengels groeien) omhoog.

Let op! Het kan voorkomen dat je ineens een druppel aan het blad van jouw Monstera ziet hangen. Dit heet guttatie en komt doordat de plant water verdampt via het blad. Zorg ervoor dat de plant niet op een kwetsbare vloer of meubel staat, waar de druppels vlekken achter kunnen laten. De Monstera is giftig voor huisdieren en kleine kinderen.
Lichtbehoefte: De Monstera staat het liefst in de halfschaduw of op een lichte plek met indirect zonlicht. Zet de Monstera nooit in direct zonlicht.
Water geven: Aangezien de plant al constant in het water staat is water geven in principe niet nodig. Vul het kannetje aan met water wanneer hij leeg begint te raken of ververs het water van tijd tot tijd.

Extra informatie

Hoogte

± 15 cm

Standplaats

Halfschaduw

Waterbehoefte

Weinig