Potmaat: 12 cmHoogte: ± 25 cmStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglichtWaterbehoefte: GemiddeldDiervriendelijk: Giftig

Monstera Adansonii Mint Monkey Mask

Monstera Adansonii Mint

Monstera Adansonii Mint Monkey Mask

 59,95

De Monstera Adansonii Mint is, de naam zegt het al, extra bijzonder vanwege de mint-kleur van het blad. Dit zijn kleine spikkels variegata die zorgen voor een speels patroon van witte, mintkleurige en groene vlekjes.

Lees verder...

 59,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Monstera Adansonii Mint wordt ook wel monkey mask genoemd. Deze bijnaam heeft de kamerplant te danken aan zijn bijzondere bladeren, die vol gaten zitten. Ideaal als masker voor een passerende aap, mocht die toevallig op zoek zijn :-). Deze variant is net iets anders dan de ‘normale’ Monstera Adansonii, omdat de bladeren van de Monstera Adansonii Mint kleine vlekjes variegata in het blad heeft, wat resulteert in een mint-kleurig blad. Naarmate deze kamerplant groeit zullen er steeds meer gaten in de bladeren ontstaan, ook wel ‘fenestraties’ genoemd. In plaats van inkepingen in het blad, zoals bij de Monstera Deliciosa, heeft de Adansonii echt gaten in het wat rimpelige blad.

De Monstera Adansonii komt van oorsprong uit de regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika. De Monstera is een hemi-epifyt: een plant die zowel op de grond als op andere planten/bomen/rotsen kan groeien. In dat laatste geval klimt de plant met luchtwortels omhoog. Als de Monstera Adansonii zich met zijn luchtwortels hecht, komt er een bepaald groeihormoon vrij. Dit zorgt ervoor dat de plant grotere bladeren krijgt.

Let op! – De Monstera Adansonii Mint heeft kleine vlekjes variegata in het blad, waardoor de plant minder snel groeit dan een plant met volledig groen blad. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid boven de 50% om ervoor te zorgen dat de bladeren mooi blijven en de plant snel groeit.
Lichtbehoefte – De Monstera staat het liefst in de halfschaduw of op een lichte plek met indirect zonlicht. Zet de Monstera nooit in direct zonlicht.
Water geven – Houd de potgrond licht vochtig door de Monstera regelmatig een kleine hoeveelheid water te geven. Tijdens de herfst en winter mag de potgrond wat opdrogen tussen gietbeurten door.

 

Lees alles over Monstera verzorging.

Extra informatie

Potmaat

12 cm

Hoogte

± 25 cm

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht

Waterbehoefte

Gemiddeld

Diervriendelijk

Giftig