Potmaat: 17 cmHoogte: ± 40 cmStandplaats: Normaal daglicht, Volle zon

Musa Tropicana Bananenplant

Musa Tropicana

Musa Tropicana Bananenplant

 17,95

De Musa tropicana, ook wel bananenplant of bwergbanaan genoemd, is een tropische kamerplant met grote bladeren. Laat je niet verwarren door deze laatste… Lees verder

Lees verder...

 17,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Musa tropicana, ook wel bananenplant of bwergbanaan genoemd, is een tropische kamerplant met grote bladeren. Laat je niet verwarren door deze laatste bijnaam. De Musa tropicana kan – met de juiste verzorging – wel 2 meter hoog worden in de woonkamer! Vooral tijdens de warmere maanden is het een snelgroeiende plant, die dan je trouwens heel makkelijk kunt stekken!  Deze tropische kamerplant met Aziatische en Australische wortels.

De bananenplant bestaat voor 80% uit water, en heeft daardoor regelmatig water en een hoge luchtvochtigheid nodig. De Musa tropicana vraagt dus wel wat aandacht, maar is aan de andere kant ook een sterke en veerkrachtige plant. Als je het water geven een paar keer bent vergeten, kunnen de bladeren gaan hangen of verkleuren. Maar pak je de verzorging daarna weer goed op, dan zullen er snel nieuwe, gezonde bladeren ontstaan.

 

Let op! – Zet de bananenplant nooit in de buurt van de verwarming. Hier is de luchtvochtigheid namelijk erg laag.
Lichtbehoefte – Zet de Musa tropicana op een zeer lichte plek met indirect zonlicht. Tijdens de winter mag je de plant op een plek met volle zon neerzetten, maar laat hem hier wel geleidelijk aan wennen.
Water geven – Houd de potgrond constant vochtig – maar niet nat! Dit doe je door de bananenplant regelmatig kleine beetjes water te geven. Zorg voor een hoge luchtvochtigheid door de kamerplant regelmatig te besproeien, idealiter met regenwater.

 

Lees alles over Musa (bananenplant) verzorging.

Extra informatie

Potmaat

17 cm

Hoogte

± 40 cm

Standplaats

Normaal daglicht, Volle zon