-8%
SALE!
Potmaat: 12 cmHoogte: ± 60 cmDiervriendelijk: Niet giftigStandplaats: Normaal daglichtWaterbehoefte: Gemiddeld

Phalaenopsis Duo - Wit Vlinderorchidee

Phalaenopsis Vlinderorchidee

Phalaenopsis Duo - Wit Vlinderorchidee

 23,95

Dit vrolijke duo Phalaenopsis orchideeën is tijdloos en fleurt ieder interieur op met de prachtige witte…

Lees verder...

 23,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

Dit vrolijke duo Phalaenopsis orchideeën is tijdloos en fleurt ieder interieur op met de prachtige witte bloemen. Van alle soorten orchideeën is de Phalaenopsis de bekendste. Deze kamerplant, ook wel vlinderorchidee genoemd, is oorspronkelijk te vinden in de tropische regenwouden van Australië, Azië en Nieuw-Guinea.

Orchideeën zijn epifyten. Dit wil zeggen dat zij op levende planten en bomen groeien. Zij wortelen dus niet in de grond, maar hechten zich vast aan ander levend groen zonder voedingsstoffen aan deze planten te onttrekken. Omdat de Phalaenopsis ver van de grond groeit, lijkt het door de kleurrijke bloemen alsof er groepjes vlinders zweven. Vandaar ook haar naam: Het Griekse woord ‘phalaina’ betekent mot en ‘opsis’ gelijkend.

De meeste orchideeën houden er wel van om wat krapper in hun pot te staan. Dan komen er vaak meer bloemen. Een Phalaenopsis kan wel drie maanden in bloei staan! Als de vlinderorchidee is uitgebloeid, kan deze zeker nog een tweede keer bloeien. Dit is vooral een kwestie van geduld, maar blijf de kamerplant verzorgen. Een keertje ‘vergeten’ om water te geven kan in dit stadium geen kwaad.

Let op! – Als de luchtwortels van de Phalaenopsis buiten de pot groeien, betekent dit dat het goed gaat met de Orchidee. Deze wortels kun je gewoon laten zitten.
Lichtbehoefte – Het Phalaenopsis duo staat graag in het licht, maar niet in de directe zon.
Water geven –  Je kunt de potgrond van de vlinderorchidee het beste elke 7 tot 9 dagen voor 5 á 10 minuten onderdompelen in een bak water. Om te checken of de orchidee water nodig heeft, kun je kijken of je vochtige aanslag op de doorzichtige binnenpot ziet. Zo ja, dan kan je nog even wachten met het geven van water.

 

Lees alles over Orchidee verzorging.

Extra informatie

Potmaat

12 cm

Hoogte

± 60 cm

Diervriendelijk

Niet giftig

Standplaats

Normaal daglicht

Waterbehoefte

Gemiddeld