Potmaat: 21 cmHoogte: ± 50 cmStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglicht

Philodendron Gloriosum

Philodendron Gloriosum

Philodendron Gloriosum

 64,95

De Philodendron Gloriosum is een prachtige plant met felgroene bladeren en bijna lichtgevende nerven. De bladeren hebben een fluweelachtige textuur en glanzen in het licht. Het is een bijzondere plant die bijna nergens verkrijgbaar is!

Lees verder...

 64,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Philodendron Gloriosum is een hele bijzondere kamerplant! Deze plant is ontzettend lastig verkrijgbaar en is zeldzaam. Desondanks is hij wel erg geliefd, en dat is vanwege zijn prachtige opvallende blad. De bladeren zijn namelijk velvet groen met opvallende witte nerven. Een echte aanwinst voor de plantenverzamelaar!

In Colombia kruipt de Gloriosum tussen andere planten over de grond van het regenwoud. Veel planten maken zich met hun luchtwortels vast aan bomen, maar de Gloriosum stuurt ze juist terug de grond in. Hierdoor kan hij op verschillende punten voeding uit de grond halen! Zowel in het wild als in je woonkamer kunnen de prachtige bladeren een indrukwekkende grootte krijgen! Met deze plant ben je al een heel eind op weg. Deze plant heeft een grote stam en het nieuwste blad is enorm! Er is een nieuw blad op komst.

 

Let op! – Vanwege zijn tropische achtergrond heeft de Philodendron Gloriosum graag een plekje met een luchtvochtigheid boven de 50%. Om de luchtvochtigheid plaatselijk te verhogen kun je een kleine luchtbevochtiger neerzetten, of de sierpot van de plant op een schaaltje met hydrokorrels en water zetten.

Lichtbehoefte – Een plek met veel indirect licht maakt deze plant helemaal gelukkig, en onder de juiste omstandigheden is het een snelle groeier.

Water geven – Zorg ervoor dat de grond luchtvochtig blijft. Het is belangrijk dat de grondmix erg luchtig is, zodat de wortels genoeg ruimte krijgen om te groeien. Verder raden we aan de bladeren niet te sproeien, omdat de velvet bladeren veel vocht vasthouden en daardoor schimmel kan ontstaan.

 

Lees alles over Philodendron verzorging.

 

*Deze Gloriosum bestaat uit één dikke stam met een enorm blad, in tegenstelling tot de meerdere stammen die te zien zijn op de foto.

**Als de temperatuur onder de 5 graden ℃ daalt wordt deze plant van een gratis heatpack voorzien. Deze wordt automatisch aan je bestelling toegevoegd. De heatpack verwarmt je plant tot 40 uur lang, waardoor deze ook met koude temperaturen veilig wordt geleverd.

Extra informatie

Potmaat

21 cm

Hoogte

± 50 cm

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht