Potmaat: 9 cmHoogte: ± 15 cmStandplaats: Normaal daglicht

Philodendron Joepii

Philodendron Joepii

Philodendron Joepii

 69,95

De Philodendron Joepii is een bijzondere kamerplant die momenteel erg lastig verkrijgbaar is. Deze plant is vooral bekend vanwege zijn opvallende vorm, die in drie delen verdeeld is. We hebben maar een beperkt aantal beschikbaar!

Lees verder...

 69,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Philodendron Joepii is een zeldzame groene kamerplant. De planten die worden verkocht zijn kleine varianten, die een langwerpig groen blad hebben. Naarmate de plant volwassen wordt, krijg hij een aparte zwaard achtige vorm. Het blad verdeelt zich in drie lobben, met een lang brede punt.

De Philodendron Joepii is ontdekt in Frans Guinea door de Nederlandse botanist Joep Moonen. Aan hem heeft deze plant ook zijn naam te danken. Tijdens zij ontdekking dacht hij dat de plant was aangevreten door insecten. Na een intensieve zoektocht heeft hij nog één plant kunnen vinden, die dezelfde aparte vorm bleek te hebben. In de natuur is deze tropische plant bijna uitgestorven, maar dankzij kwekers is deze soort inmiddels beter verkrijgbaar.

 

Let op! – De Philodendron heeft een luchtvochtigheid van boven de 50% nodig. Ook groeit deze plant het beste als hij één keer per maand (in de lente en zomer) een scheutje plantenvoeding krijgt. Je zult zien dat de bladeren snel in grootte toenemen.

Lichtbehoefte – Geef deze kamerplant veel indirect licht. Bij genoeg licht zullen de bladeren snel de bekende drie verdeling aannemen.

Water geven – Zorg ervoor dat de grond lichtvochtig blijft. De grond mag in de winter lichtjes opdrogen tussen gietbeurten in.

 

Lees alles over Philodendron verzorging.

Extra informatie

Potmaat

9 cm

Hoogte

± 15 cm

Standplaats

Normaal daglicht