Potmaat: 12 cmHoogte: ± 45 cmStandplaats: Normaal daglicht

Philodendron Melanochrysum

Philodendron Melanochrysum

Philodendron Melanochrysum

 29,95

De Philodendron Melanochrysum is een prachtige kamerplant die je nog niet veel tegenkomt! Deze bijzondere plant heeft langwerpige hartvormige bladeren met een velvet textuur. Kortom, een geweldige aanwinst voor je plantencollectie!

Lees verder...

 29,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De bladeren van de Philodendron Melanochrysum zijn langwerpig en hebben een velvet textuur. De contrasterende lichtgroene nerven in combinatie met de donkergroene kleur van de bladeren maken deze plant tot een bijzondere verschijning! Vanwege zijn opvallende bladeren wordt deze plant ook wel ‘het zwarte goud’ genoemd. Niet alleen de voorkant van de bladeren zijn mooi, maar de achterkant van deze Philodendron zijn erg opvallend door de lichtoranje kleur. De nieuwe bladeren hebben een roze/oranje kleur, wat deze kamerplant erg veelzijdig maakt!

In de natuur kan de Philodendron Melanochrysum 6 meter groot worden, met bladeren van wel 90 centimeter lang! In huis blijven de bladeren iets kleiner, maar kunnen zeker wel 50 centimeter lang worden.

Let op! – Om zijn natuurlijke omgeving na te bootsen, kun je een mosstok of stuk schors gebruiken om de plant op te laten klimmen. Het is verder belangrijk de plant niet te besproeien. Er kan dan teveel vocht in de haartjes van het blad  blijven zitten, wat kan zorgen voor schimmel.
Lichtbehoefte – Met genoeg indirect licht zal de Melanochrysum je belonen met ontzettend veel nieuwe bladeren!
Water geven –Vanwege zijn exotische achtergrond, houdt de Melanochrysum van een vochtige bodem met goede drainage. Bij een te lage luchtvochtigheid zal de Melanochrysum moeite hebben met het uitrollen van haar bladeren. Zorgt er dan voor dat de luchtvochtigheid wordt verhoogd door er een schaaltje water naast te zetten of de plant naast een luchtbevochtiger te plaatsen.

Lees meer over Philodendron verzorging

Extra informatie

Potmaat

12 cm

Hoogte

± 45 cm

Standplaats

Normaal daglicht