Potmaat: 9 cmHoogte: ± 20 cmStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglicht

Philodendron Sodiroi

Philodendron Sodiroi

Philodendron Sodiroi

 29,95

De Philodendron Sodiroi is een bijzondere kamerplant die erg geliefd is onder plantenverzamelaars. Deze kamerplant heeft prachtige bladeren die heel…

Lees verder...

 29,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Levering binnen 1-3 werkdagen

Beschrijving

De Philodendron Sodiroi is een bijzondere kamerplant die erg geliefd is onder plantenverzamelaars. Deze kamerplant heeft prachtige bladeren die heel groot kunnen worden. Hier hoef je weinig voor terug te doen; de Sodiroi is niet veeleisend qua verzorging. De Philodendron Sodiroi is een bijzondere kamerplant. Deze plant is bekend vanwege zijn prachtige, hartvormige bladeren. De bladeren zijn groen met zilveren vlekken. De stengels hebben felgroene ribbels, wat deze plant nóg mooier maakt. Vaak kom je verschillende varianten tegen van deze plant (zoals de Sodirini of Sodiroi Aff), maar dit is de pure versie van de Sodiroi. De Sodiroi is niet zo veeleisend in de verzorging én zijn bladeren kunnen enorm groot worden.

Deze Philodendron komt oorspronkelijk uit Ecuador en Peru, maar heeft zich inmiddels over heel Midden- en Zuid-Amerika verspreid. In zijn natuurlijke omgeving groeit deze plant onder het bladerdek van grotere planten en kruipt hij over de grond van het tropische regenwoud. De Philodendron Sodiroi lijkt erg op de Philodendron Mamei en Philodendron Plowmanii, maar onderscheidt zich voornamelijk door de zilveren variëgatie (kleurverschil) op het blad.

Let op! – De Philodendron Sodiroi is van nature een klimmer en heeft daarom een mospaal nodig. Deze plant mag best wat krapper in zijn pot zitten. Er kunnen soms kleverige, doorzichtige druppels onder het blad ontstaan. Dit wordt soms aangezien voor ongedierte, maar het gaat in feite om onschuldige nectarbolletjes.
Lichtbehoefte – Deze kamerplant heeft veel indirect licht nodig. Bij voldoende licht zullen de bladeren steeds groter worden!
Water geven – Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. In de winter mag de grond tussen gietbeurten iets opdrogen. Verder houdt deze plant van een hogere luchtvochtigheid. Dit kun je creëren door een schaaltje met hydrokorrels en water onder de sierpot te plaatsen.

 

Lees meer over Philodendron verzorging.

 

 

Extra informatie

Potmaat

9 cm

Hoogte

± 20 cm

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht