Potmaat: 15 cmHoogte: ± 30 cmStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglicht

Philodendron Verrucosum Incensi

Philodendron Verrucosum

Philodendron Verrucosum Incensi

 34,95

De Philodendron Verrucosum is een prachtige groene plant met velvet bladeren. Het is een speciale verschijning met zijn glanzende bladeren, harige stengels en dieprode achterkant. Een echt juweeltje!

Lees verder...

 34,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Philodendron Verrucosum is een bijzondere groene kamerplant met fluweelachtige bladeren. De witte nerven geven een mooi contrast tegen de hartvormige groene bladeren, maar de achterkant is ook erg mooi! De rode stengels met witte beharing dragen een dieprode kleur over naar de achterkant van het blad. Kortom, een geweldige aanwinst voor je plantencollectie!

Deze plant komt van oorsprong uit de tropische oerwouden van Zuid-Amerika. Hij groeit voornamelijk op de grond, op zoek naar een boom ter ondersteuning, al gebruikt hij deze niet om helemaal omhoog te klimmen. Zijn donkere velvet bladeren zijn ontzettend goed in het opvangen van licht, waardoor hij liever in de schaduw van andere planten en bomen groeit. De bladeren kunnen een grootte behalen van wel 90 centimeter!

 

Let op! – Vanwege zijn tropische achtergrond heeft de Philodendron Verrucosum graag een omgeving met een luchtvochtigheid boven de 50%. Om de luchtvochtigheid plaatselijk te verhogen kun je een kleine luchtbevochtiger neerzetten. Een andere manier is de sierpot van de plant op een schaaltje met hydrokorrels en water zetten. Als de plant iets groter wordt kun je hem het beste ondersteunen met een mosstok. Dit stimuleert het groeien van grotere bladeren.

Lichtbehoefte – Als je de Philodendron Verrucosum op een plek met veel indirect licht zet zal je merken dat hij ontzettend hard groeit. Echter groeit deze plant ook prima door op een plekje met wat minder licht, in de schaduw.

Water geven – Hou de grond licht vochtig. Het is belangrijk dat de grondmix erg luchtig is, zodat de wortels genoeg ruimte krijgen om te groeien. Verder raden we af de bladeren te sproeien, omdat de velvet bladeren veel vocht vasthouden en daardoor schimmel kan ontstaan.

 

Lees alles over Philodendron verzorging.

Extra informatie

Potmaat

15 cm

Hoogte

± 30 cm

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht