Potmaat: 21 cmHoogte: ± 85 cmStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglicht

Philodendron Xanadu

Philodendron Xanadu

Philodendron Xanadu

 26,95

De Philodendron xanadu is een groene kamerplant met opvallende donkergroene bladeren. De inkepingen van deze glanzende bladeren geven jouw interieur… Lees verder

Lees verder...

 26,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Philodendron xanadu is een groene kamerplant met opvallende donkergroene bladeren. De inkepingen van deze glanzende bladeren geven jouw interieur direct een echte jungle uitstraling! Oorspronkelijk komt de Philodendron xanadu uit Brazilië, maar hij heeft zich al snel verspreid over andere delen van Zuid en Noord-Amerika. De Philodendron groeit in tropische gebieden, en kan hier wel 1,5 meter hoog en 2 meter breed worden! Nadat de onderste bladeren afsterven vanwege ouderdom, zal de plant een stam vormen.

Wist je dat Philodendron van het Griekse ‘philo’ en ‘dendron’ is afgeleid? Philo betekent ‘houden van’ en dendron betekent ‘boom’. Dit komt doordat de meeste Philodendrons om zich om bomen wikkelen, en zo naar het licht toe klimmen. De Philodendron xanadu is hier een uitzondering op; deze niet-klimmende soort wordt ook wel een laagblijver genoemd. Om deze reden heb je geen mosstok nodig of andere ondersteuning nodig om deze kamerplant mooi te houden!

 

Let op! – De Philodendron xanadu is giftig bij inname van de bladeren.
Lichtbehoefte – Bij veel indirect licht zal deze kamerplant veel nieuwe bladeren aanmaken. Eventueel doet hij het ook goed in een plekje met wat minder licht!
Water geven – Zorg ervoor dat de grond van deze plant lichtvochtig blijft, vaak is één keer per week een flinke scheut water voldoende!

 

Lees alles over Philodendron verzorging.

Extra informatie

Potmaat

21 cm

Hoogte

± 85 cm

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht