Potmaat: 17 cmHoogte: ± 60 cmStandplaats: Normaal daglicht, Volle zon

Sansevieria Zeylanica Vrouwentong

Sansevieria Zeylanica

Sansevieria Zeylanica Vrouwentong

 18,95

Vrouwentong, slangenplant, schoonmoederstong of gewoon Sansevieria zeylanica? Hoe je dit grijs-groen gespikkelde exemplaar ook noemt, jouw huis opfleuren kan…

Lees verder...

 18,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

Vrouwentong, slangenplant, schoonmoederstong of gewoon Sansevieria zeylanica? Hoe je dit grijs-groen gespikkelde exemplaar ook noemt, jouw huis opfleuren kan die in ieder geval! Dat de Sansevieria zeylanica vele bijnamen heeft, waaronder Vrouwentong, komt door de bladeren die in een scherpe punt lopen. Deze zou symbool staan voor het hebben van een scherpe tong.

Er zijn wel meer dan 70 soorten Sansevieria, maar de Sansevieria zeylanica is een van de meest verkochte soorten. De vrouwentong staat ook bekend om haar luchtzuiverende kwaliteiten.  De vrouwentong is niet veeleisend wat onderhoud betreft. Met weinig water is zij het gelukkigst! En omdat deze kamerplant van oorsprong uit Afrika en Azië komt, is direct zonlicht geen probleem.

In tegenstelling tot sommige andere kamerplanten werkt snoeien averechts voor de Sansevieria. Zij zal dan namelijk stoppen met groeien. Dat is zonde, want met een goede dosis geduld kan deze plant wel 1,5 meter worden! Wil je de plant stekken? Dat is makkelijk! Er groeien geregeld nieuwe bladeren uit de potgrond, welke je kunt uitgraven (met wortels!) en in een nieuwe pot kunt zetten.

Let op! – De Sansevieria heeft één zwakte: te veel water. Geef daarom altijd net genoeg water om te potgrond licht vochtig – maar niet nat – te maken.
Lichtbehoefte – De vrouwentong kan bijna overal worden neergezet, zolang het maar niet te donker is. Je kunt de kamerplant in de halfschaduw zetten, maar ook op een plek met direct of indirect zonlicht.
Water geven – In de winter hoef je de vrouwentong slechts eens in de 6 à 8 weken water te geven, en tijdens de zomer is eens in de 1 á 2 weken voldoende.

 

Lees alles over Sansevieria verzorging!

Extra informatie

Potmaat

17 cm

Hoogte

± 60 cm

Standplaats

Normaal daglicht, Volle zon