Potmaat: 14 cmHoogte: ± 25 cmStandplaats: Normaal daglichtDiervriendelijk: GiftigWaterbehoefte: Weinig

Senecio Rowleyanus Erwtenplantje

Senecio Rowleyanus Erwtenplantje

 17,95

De erwtenplant (Senecio rowleyanus) is een sterke vetplant met vrolijke, bolvormige blaadjes. Deze hangplant groeit vrij snel en…

Lees verder...

 17,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De erwtenplant (Senecio rowleyanus) is een sterke vetplant met vrolijke, bolvormige blaadjes. Deze hangplant groeit vrij snel en is makkelijk om te stekken. De erwtenplant komt van oorsprong uit Zuid-Afrika, waar hij over de grond kruipt. In de woonkamer is dit natuurlijk wat lastiger, waardoor je de Senecio rowleyanus hier vooral als hangplant terugziet. Hoewel de erwtenplant geen enorm grote of volle kamerplant is, trekt hij toch de aandacht in huis. De snelgroeiende ranken met bolvormige blaadjes hebben een uniek, vrolijk uiterlijk. Zet deze hangplant op de rand van een kast of laat hem bungelen in een hangpot.

De erwtenplant is makkelijk om te verzorgen. Als vetplant kan de Senecio veel water opslaan in de dikke blaadjes, waardoor hij langere tijd zonder water kan.

Let op – Controleer altijd de aarde voor het water geven, om er zeker van te zijn dat de aarde goed is opgedroogd. De Senecio rowleyanus kan erg slecht tegen een constant vochtige of natte potgrond.
Licht – Zet deze kamerplant op een zeer lichte plek met indirect zonlicht. Direct zonlicht van de ochtend- en avondzon is eventueel geen probleem, maar de middagzon is te heet.
Water geven – Geef de erwtenplant een kleine scheut water zodra de potgrond goed is opgedroogd. Dit komt gemiddeld neer op één keer per week in de zomer en eens per 2 weken in de winter.

 

Lees alles over kamerplanten verzorging.

Extra informatie

Potmaat

14 cm

Hoogte

± 25 cm

Standplaats

Normaal daglicht

Diervriendelijk

Giftig

Waterbehoefte

Weinig