Potmaat: 12 cmHoogte: ± 30 cmStandplaats: Normaal daglicht, Volle zonDiervriendelijk: Licht giftigWaterbehoefte: Veel

Strelitzia in Modena Vaas - DIY

Hyrdoponie Strelitzia Reginae

Strelitzia in Modena Vaas - DIY

 17,95

Met dit Strelitzia in vaas DIY-pakket creëer je jouw eigen hydroponie plant. Is dat moeilijk? Zeker niet. Sterker nog: je bent in 3 simpele stappen klaar!

Lees verder...

 17,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

Met dit Strelitzia in vaas DIY-pakket creëer je jouw eigen hydroponie plant. Is dat moeilijk? Zeker niet. Sterker nog: je bent in 3 simpele stappen klaar! Deze Strelitzia reginae groeit in een vaas; een groeiwijze die ook wel hydroponie wordt genoemd. Je kunt het lichtkleurige wortelstelsel van de kamerplant steeds groter zien worden in het water. Een mooi en bijzonder geheel, dat ook nog eens makkelijk is om te verzorgen.

Zo zet je de Strelitzia in een vaas (zie de voorbeeldvideo hiernaast):

  1. Maak de vaas schoon en vul de onderste laag met (kraan)water op kamertemperatuur.
  2. Haal de plastic kwekerspot van de Strelitzia en haal het grootste deel van de potgrond weg van de wortels. Doe dit voorzichtig, om de wortels zo min mogelijk te beschadigen.
  3. Houd de wortels onder de lopende kraan om de laatste restjes potgrond weg te spoelen, en zet de kamerplant in de vaas. Zorg ervoor dat alleen de wortels deels onder water staan.

En voilá, jouw hydroponie plant is af! Nu hoef je alleen nog een mooi plekje uit te zoeken.

Over de Strelitzia
De Strelitzia reginae (paradijsvogelplant) komt van oorsprong uit Zuid-Afrika, en is daardoor gewend aan tropische omstandigheden. De plant drinkt vrij veel water en staat het liefst op een lichte of zelfs zonnige plek. De paradijsvogelplant vraagt dus wel wat verzorging, maar hij is tegelijkertijd ook vrij sterk. Hij kan best tegen een stootje.

Let op! – Zet de wortels niet geheel onder water, maar vul het water tot ca. halverwege de wortels. Zo krijgen de wortels genoeg zuurstof.
Lichtbehoefte – Zet de Strelitzia in vaas op een lichte plek met indirect zonlicht.
Water geven – Ververs het water eens in de twee weken. Giet de vaas voorzichtig leeg terwijl je de wortels erin laat zitten. Vul de vaas daarna aan met water op kamertemperatuur.

Het is mogelijk dat er scheuren in de bladeren van de Strelitzia zitten. Dit is moeilijk te voorkomen doordat er veel nerven in het blad zitten. De grote bladeren wegen ook meer en het is heel natuurlijk dat de bladeren scheuren. Het geeft je plant een unieke en robuuste uitstraling.

Lees alles over Strelitzia verzorging of ontdek meer hydroponie!

Extra informatie

Potmaat

12 cm

Hoogte

± 30 cm

Standplaats

Normaal daglicht, Volle zon

Diervriendelijk

Licht giftig

Waterbehoefte

Veel