Potmaat: 21 cmHoogte: ± 85 cmStandplaats: Normaal daglicht, Volle zon

Yucca Elephantipes Palmlelie

Yucca

Yucca Elephantipes Palmlelie

 31,50

De Yucca is een groene kamerplant die een exotische sfeer in je huis brengt. Met zijn lange puntige bladeren op een dikke stam lijkt deze plant een beetje op een palm, waardoor…

Lees verder...

 31,50

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Yucca is een groene kamerplant die een exotische sfeer in je huis brengt. Met zijn lange puntige bladeren op een dikke stam lijkt deze plant een beetje op een palm, waardoor hij ook wel palmlelie wordt genoemd. Leuk feitje: hij is niet eens familie van de palm! De Yucca is een makkelijke kamerplant omdat hij niet zoveel water nodig heeft. Hij slaat namelijk water op in zijn stam en verbruikt dit waterreservoir beetje bij beetje.

De Yucca komt uit Noord en Midden-Amerika, waar hij groeit in de droge woestijnen van Mexico en Texas. Hij is familie van de succulenten groep, waar de Dracaena bijvoorbeeld ook onder valt. In de natuur kan de Yucca tot wel 2,5 meter worden én bloeien: er ontstaan dan prachtige grote witte bloemen aan de palmlelie. In je huiskamer zal dit niet zo snel gebeuren, maar de tropische uitstraling maakt deze kamerplant de blikvanger in je interieur!

Let op – De punten van de bladeren van de Yucca kunnen erg puntig zijn. De plant is giftig, dus pas op met huisdieren en kinderen.
Lichtbehoefte – Zet deze kamerplant op een plek met veel licht. Laat de plant langzaam wennen aan direct licht, omdat anders de bladeren zullen verbranden. In de zomer kan de Yucca eventueel ook naar buiten!
Water geven – Geef de Yucca niet te veel water. Laat de grond tussen gietbeurten opdrogen voordat je weer water geeft. In de zomer is ongeveer één keer in de 2 weken voldoende en in de winter één keer in de 5 weken.

 

Lees alles over Yucca verzorging en Dracaena verzorging!

Extra informatie

Potmaat

21 cm

Hoogte

± 85 cm

Standplaats

Normaal daglicht, Volle zon