Potmaat: 15 cmHoogte: ± 30 cmDiervriendelijk: Niet giftigStandplaats: HalfschaduwWaterbehoefte: Weinig

Aeschynanthus Japhrolepis Lipstickplant

Aeschynanthus Japhrolepis

Aeschynanthus Japhrolepis Lipstickplant

 19,95

De Aeschynantus japhrolepis staat ook wel bekend als lipstickplant, lippenstiftplant of schaamrood. Deze bijnamen heeft de kamerplant te danken aan zijn felrode bloemen, die als…

Lees verder...

 19,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Aeschynantus japhrolepis staat ook wel bekend als lipstickplant, lippenstiftplant of schaamrood. Deze bijnamen heeft de kamerplant te danken aan zijn felrode bloemen, die als kleine lippenstiften aan de ranken bungelen.

De eerste naam van de Aeschynanthus japhrolepis spreek je uit als eskinántus. Dit is afgeleid van het Griekse Aischyne Anthos, wat zich grofweg vertaalt naar: “met bloemen die zich schamen.” De lipstickplant bloemen, die rond het einde van de lente / begin van de zomer verschijnen, zijn namelijk knalrood.

In de natuur komt de Aeschynantus japhrolepis veel voor in de jungles van Azië. Hier groeit de lipstickplant als epifyt: een plant die op andere planten, bomen of rotsen leeft, zonder hier voeding aan te onttrekken. De Aeschynanthus haalt al zijn voeding namelijk uit de lucht. In de natuur kan de kamerplant behoorlijk groot worden, met lianen van 3 meter lang.

Let op! –  Zorg altijd voor een goede afwatering. De lipstickplant kan namelijk slecht tegen een natte potgrond / een laagje water onderin de pot.
Lichtbehoefte – Hang of zet de kamerplant op een zeer lichte plek, uit direct zonlicht.
Water geven – Houd de potgrond in de lente en zomer licht vochtig, door regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. In de winter mag de potgrond opdrogen tussen gietbeurten in. Besproei de kamerplant regelmatig met een plantenspuit.

 

Lees alles over Aeschynanthus verzorging.

Extra informatie

Potmaat

15 cm

Hoogte

± 30 cm

Diervriendelijk

Niet giftig

Standplaats

Halfschaduw

Waterbehoefte

Weinig