Potmaat: 12 cmHoogte: ± 50 cmStandplaats: Normaal daglicht

Alocasia Sanderiana Nobilis

Alocasia Nobilis

Alocasia Sanderiana Nobilis

 25,95

De Alocasia Nobilis is een bijzondere kamerplant die tot voor kort compleet onbekend was. Deze nieuwkomer  springt direct in het oog met zijn opvallende bladvorm. Een prachtige aanvulling op jouw plantencollectie!

Lees verder...

 25,95

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Alocasia Nobilis is een speciale plant die tot voor kort compleet onbekend was. Deze nieuwkomer is een prachtige Alocasia-soort. De bladeren zijn donkergroen – bijna zwart – en lijken een beetje op die van de Alocasia Amazonica. Het grootste verschil is dat het Alocasia Nobilis blad diepe, ronde inkepingen heeft. De opvallende vormen en kleuren in combinatie met zilveren nerven, maken deze kamerplant onwijs bijzonder.

Alocasia’s komen van origine uit de Filipijnen en Maleisië. De Alocasia Nobilis valt onder de juweel Alocasia’s, wat betekent dat ze een kleinere groeivorm hebben dan bijvoorbeeld de Alocasia Zebrina. Echter kan deze variant in de natuur tot wel 2 meter hoog groeien! De stengels van de Alocasia houden veel water vast en zijn daarom erg stevig. Om overtollig water af te voeren ‘gutteren’ de bladeren. Dit betekent dat er druppels door de stam en nerven via het blad eruit wordt geperst.

 

Let op! – Deze plant is giftig bij inname, dus let op bij huisdieren en kinderen.

Lichtbehoefte – Zet deze Alocasia op een plek met veel indirect licht. Bij te veel zonlicht is er kans op bladverbranding en bij te weinig licht kunnen de bladeren gaan hangen. Indirect licht is dus ideaal!

Water geven – Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. De Alocasia ontvangt het liefst regelmatig een klein beetje water, in plaats van een grote scheut water in één keer.

 

Lees alles over Alocasia verzorging.

 

 

Extra informatie

Potmaat

12 cm

Hoogte

± 50 cm

Standplaats

Normaal daglicht