Potmaat: 17 cmHoogte: ± 55 cmStandplaats: Normaal daglichtDiervriendelijk: Licht giftigWaterbehoefte: Gemiddeld

Anthurium Andreanum Roze Flamingoplant

Anthurium

Anthurium Andreanum Roze Flamingoplant

 17,95

Haal vrolijkheid in huis met de makkelijk te onderhouden Anthurium andreanum! Met haar glanzende en prachtig roze-gekleurde bladeren fleurt deze…

Lees verder...

 17,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

Haal vrolijkheid in huis met de makkelijk te onderhouden Anthurium andreanum! Met haar glanzende en prachtig roze-gekleurde bladeren fleurt deze kamerplant elke huiskamer op! De Anthurium andreanum, ook wel flamingoplant genoemd, is een populaire kamerplant met opvallende roze bloemen. Door de kleur en de vorm van deze bloemen haal je met dit exemplaar echt een tropische sfeer in huis!

De flamingoplant ziet er altijd goed uit, want deze kamerplant pronkt het hele jaar met zijn bloemen. Vaak worden de roze schutbladeren van de Anthurium andreanum aangezien voor bloemen, maar de echte bloemetjes zitten binnenin op de kolf. Doordat deze kamerplant geen grote verzorgingswensen heeft, is het ook een perfecte keuze voor beginnende plantliefhebbers.

De naam Anthurium is een samentrekking van de woorden Anthos (bloei) en Oura (staart), die verwijzen naar de kleurrijke bladeren en bloemen. Oorspronkelijk komt de Anthurium uit Zuid-Amerika. De Franse landschapsarchitect ontdekte de Anthurium andreanum in 1876 toen hij op expeditie was door het Andesgebergte. Zoals je al kunt raden, vernoemde hij deze soort Anthurium naar zichzelf

Let op! – De flamingoplant komt oorspronkelijk uit een tropische omgeving. Af een toe een goede sproeibeurt met water is welkom. Het jonge blad en de bloemen van Anthuriums zijn licht giftig, pas dus op met huisdieren of kinderen!
Lichtbehoefte – Te veel direct zonlicht kan de bladeren een gele gloed geven en is niet bevorderlijk voor de bloei van de bloemen. Normaal daglicht met enkele meters van het raam is perfect.
Water geven – De Anthurium is geen groot waterverbruiker, maar houdt wel van een vochtige grond.

 

Lees alles over kamerplanten verzorging.

Extra informatie

Potmaat

17 cm

Hoogte

± 55 cm

Standplaats

Normaal daglicht

Diervriendelijk

Licht giftig

Waterbehoefte

Gemiddeld