Potmaat: 19 cmHoogte: ± 65 cmDiervriendelijk: Niet giftigStandplaats: SchaduwWaterbehoefte: Veel

Calathea Orbifolia Schaduwplant

Calathea Orbifolia

Calathea Orbifolia Schaduwplant

 28,95

De Calathea orbifolia is een prachtige groene kamerplant die ook nog eens luchtzuiverend is! Haar indrukwekkende grote bladeren zijn…

Lees verder...

 28,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Calathea orbifolia is een prachtige groene kamerplant die ook nog eens luchtzuiverend is! Haar indrukwekkende grote bladeren zijn felgroen met mintgroene strepen. De Calathea ofbifolia is een kamerplant met prachtige bladeren. De combinatie van felgroen met mintgroen spat je huiskamer uit! De Calathea is een populaire plant die je ook vaak terugziet in woonmagazines en op sociale media. Leuk om te weten is dat de bladeren van de Calathea ‘s nachts dichtvouwen en ‘s morgens weer openen! Het kan zijn dus zijn dat je deze kamerplant ‘s avonds hoort ritselen.

Oorspronkelijk komt de Calathea uit de jungle van Zuid-Amerika. Hier geniet hij van de vochtige en schaduwrijke omgeving. Vanwege de grote en stevige bladeren, worden deze af en toe ook gebruikt als verpakkingsmateriaal. De lokale bevolking van Zuid-Amerika verpakt vis in de bladeren van de Calathea. Wij laten hem lekker flaneren in de vensterbank!

Let op! –  Calathea’s kunnen best wel diva’s zijn. Geef hem af en toe wat extra liefde, en dan komt het helemaal goed!
Lichtbehoefte – Calathea’s worden ook wel schaduwplanten genoemd. Ze doen het dan ook goed op een plekje met schaduw. Pas op met direct zonlicht.
Water geven – Zorg ervoor dat de grond van de Calathea altijd licht vochtig blijft. Als de grond te veel uitdroogt zullen de bladeren gaan krullen.

Lees alles over Calathea verzorging.

 

Extra informatie

Potmaat

19 cm

Hoogte

± 65 cm

Diervriendelijk

Niet giftig

Standplaats

Schaduw

Waterbehoefte

Veel