Potmaat: 12 cmHoogte: ± 30 cmDiervriendelijk: Niet giftigStandplaats: Halfschaduw

Calathea Duo incl. bio pot

Calathea Duo

Calathea Duo incl. bio pot

 29,95

Dit Calathea Duo bestaat uit twee verschillende soorten, afhankelijk van de beschikbaarheid. Deze kleurrijke kamerplanten doen het goed op een schaduwrijk…

Lees verder...

 29,95

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vr voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

Dit duo bestaat uit twee verschillende Calathea soorten. De soorten die je ontvangt kunnen verschillen en kunnen dus afwijken van de afgebeelde Calathea’s. 

 

Dit Calathea Duo bestaat uit twee verschillende soorten, afhankelijk van de beschikbaarheid. Deze kleurrijke kamerplanten doen het goed op een schaduwrijk plekje. Perfect om dat ene donkere hoekje mee op te fleuren! De Calathea is onderdeel van de Marantaceae familie. Dit zijn kamerplanten die ook wel prayer plants worden genoemd; een bijnaam die ze danken aan hun ochtend- en avondritueel. De schaduwplant beweegt haar bladeren namelijk omhoog in de avond, om ze ‘s ochtends weer te laten zakken. Deze beweging heeft iets weg van biddende handen.

De Calathea komt van oorsprong uit de regenwouden van Brazilië. Hier groeit de plant veel onder grotere planten en bomen, waardoor hij niet gewend is aan direct zonlicht. De Calathea geeft de voorkeur aan een plekje in de halfschaduw, waardoor deze kamerplant ook wel schaduwplant wordt genoemd.

 

Let op! – Je kunt het Calathea Duo het beste regenwater of gefilterd kraanwater geven, zo voorkom je dat er kalkvlekken op de bladeren ontstaan. Zet  de kamerplant niet in de buurt van de verwarming.
Lichtbehoefte – Zet de Calathea van de lente tot en met de herfst in de halfschaduw. In de winter mag je de plant verplaatsen naar een lichte plek, uit direct zonlicht.
Water geven – Geef de kamerplant regelmatig een beetje lauw water om de potgrond constant vochtig te houden, en zorg voor een goede afwatering. Besproei regelmatig rondom de bladeren.

 

Lees alles over Calathea verzorging.

Extra informatie

Potmaat

12 cm

Hoogte

± 30 cm

Diervriendelijk

Niet giftig

Standplaats

Halfschaduw