Potmaat: 19 cmHoogte: ± 65 cmStandplaats: Halfschaduw, Normaal daglichtDiervriendelijk: Niet giftigWaterbehoefte: Veel

Calathea Zebrina Zebraplant

Calathea Zebrina

Calathea Zebrina Zebraplant

 28,50

De Calathea zebrina, ook wel bekend als zebraplant, heeft een bijzondere bladtekening. Met zijn lichte en donkere strepen lijkt deze net op een…

Lees verder...

 28,50

Beschikbaarheid: Uitverkocht

Informeer mij wanneer product weer op voorraad is.

Gratis verzenden vanaf €60,-

Zo t/m vrij voor 22.00 besteld, morgen in huis

Beschrijving

De Calathea zebrina, ook wel bekend als zebraplant, heeft een bijzondere bladtekening. Met zijn lichte en donkere strepen lijkt deze net op een groene zebravacht. De Calathea zebrina heeft niet alleen een bijzonder uiterlijk, maar ook een opvallend dagritueel. In de avond sluiten zijn bladeren namelijk, om zich in de ochtend weer te openen. Zo zie je overdag het gestreepte bladpatroon van de zebrina, en ’s avonds de lichte onderzijde van de bladeren.

De Calathea medaillon komt oorspronkelijk uit de oerwouden van Zuid-Amerika en het Amazonegebied. Hier groeit hij in de schaduw van andere planten. De Calathea heeft haar naam te danken aan het Griekse woord ‘Kalathos’, wat korf of mandje betekend. Veel Calathea’s hebben namelijk een gevlochten bladpatroon.

Let op! – Calathea’s worden ook wel diva’s genoemd. Deze reputatie heeft de plantsoort te danken aan de bruine randen of opgekrulde bladeren, die ontstaan wanneer de omgeving niet helemaal naar wens is. Een beetje groene vingers zijn dus wel nodig!
Lichtbehoefte – De Calathea zebrina groeit het beste op een plekje met indirect licht, maar kan ook prima wat donkerder staan.
Water geven – Deze kamerplant gebruikt best veel water. De grond moet licht vochtig blijven, wat neerkomt op ca. twee keer per week een scheutje water. Zorg er wel voor dat er geen water onder in de pot blijft staan!

 

Lees alles over Calathea verzorging.

Extra informatie

Potmaat

19 cm

Hoogte

± 65 cm

Standplaats

Halfschaduw, Normaal daglicht

Diervriendelijk

Niet giftig

Waterbehoefte

Veel